Vesa Törnroos kolmas ja pojille kolmoisvoitto Kypros GP:n trapissa
9.2.2017 klo 19:50

Joukkuejuhlaa Kyproksella: Suomen miehet voittivat ja pojat sijoittuivat toiseksi. (Kuva: Kari Kopra)

Vesa Törnroos sijoittui miesten trapissa kolmanneksi ja Jukka Laakso neljänneksi, kun kansainvälinen haulikkolajien kilpailu Kypros GP jatkui torstaina Larnakassa. Suomi otti poikien trapissa komean kolmoisvoiton Vili ja Niko Kopran sekä Matias Koivun voimin.

Kyproksen Larnakassa jatkui torstaina kansainvälinen haulikkolajien GP-kilpailu, jossa ovat mukana lähes kaikki Suomen parhaat trapin, skeetin ja kaksoistrapin ampujat. Torstain ohjelmassa oli miesten ja poikien trapin toinen kilpailupäivä, jolloin ammuttiin viimeiset 75/125 kiekkoa ja miesten finaali.

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen miesten kisaa johti Lahden Ampumaseuran Vesa Törnroos, joka rikkoi kaikki kiekot. Orimattilan Seudun Urheiluampujien Vili Kopra oli poikien kisan kärjessä tuloksellaan 48.

Törnroos aloitti toisen kilpailupäivän kirjaamalla kolmanteen sarjaansa myös tuloksen 25. Neljäs ja viides sarja tuottivat tulokset 22 ja 24. Törnroosin tulos 121 oli peruskisan paras. OSU:n Jukka Laakso oli peruskilpailun neljänneksi paras rikottuaan 118 kiekkoa, ja Ruotsalon Metsästysyhdistyksen Eemil Pirttisalo pääsi kolmen muun ampujan kanssa finaaliuusintaan tuloksellaan 117. Uusinnassa Pirttisalo rikkoi yhden kiekon ja sijoittui kahdeksanneksi.

Finaalissa Törnroos oli lopulta kolmas ja Laakso neljäs.

Vili Kopra piti pintansa loppuun asti ja voitti poikien kilpailun tuloksellaan 115. OSU:n Matias Koivu hävisi hänelle kaksi kiekkoa ja oli toinen. Saman seuran Niko Kopra varmisti Suomen kolmoisvoiton, kun hän ampui tuloksen 111.

Joukkuekilpailussa Suomi otti kaksoisvoiton, kun miehet olivat ykkösiä hyvällä tuloksella 356 ja pojat kakkosia (339).

Naisten skeet on lauantaina. Kaksipäiväisen miesten skeetin finaali on Kypros GP:n päätöspäivänä sunnuntaina.

Ampumaurheilun kauden ensimmäinen maailmancup on Intian Delhissä 22.2.-4.3. Siellä kilpaillaan kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa. Delhiin on nimetty kaksitoista suomalaista urheiluampujaa. Heistä yksitoista on haulikkolajien edustajia.

Bakussa järjestetään heinä-elokuussa EM-kilpailut ja Moskovassa syyskuussa MM-kilpailut.

Haulikkolajien Kypros GP
6.-13.2. Larnaka, Kypros

Tuloksia to 9.2.

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali: 1) Michael Wixey Iso-Britannia 117/uusinta 4+41, 2) Andreas Norlen Ruotsi 120+37, 3) Vesa Törnroos Suomi 121+30, 4) Jukka Laakso Suomi 118+24, 5) Anton Byshev Venäjä 119+18, 6) Borko Vasiljevic Serbia 118+14, 7) Matija Mlinaric Slovenia 117/3, 8) Eemil Pirttisalo 117/1, … 10) Mirka Kyyrönen 116, … 27) Jukka Takala 113, … 45) Kari Kopra 108, … 62) Jukka Salmela 102.

Poikien trap 125 kiekkoa: 1) Vili Kopra Suomi 115, 2) Matias Koivu Suomi 113, 3) Niko Kopra Suomi 111, 4) Lewis Owen Iso-Britannia 108, 5) Ewen Ross Iso-Britannia 108, 6) Alexandros Tsangarides Kypros 107.

Joukkuekilpailu: 1) Suomi (Törnroos, Laakso, Pirttisalo) 356, 2) Suomi 2 (Vili Kopra, Koivu, Niko Kopra) 339, 3) Venäjä 2 338.