Heidi Hämäläinen skeetin 12:s Kypros GP:ssä
11.2.2017 klo 18:39

Kansainvälisen haulikkolajien Kypros GP:n kilpailutapahtumat jatkuivat päivän tauon jälkeen lauantaina. Heidi Hämäläinen sijoittui naisten skeetissä 12:nneksi. Miesten skeetin avauspäivän jälkeen parhaana suomalaisena jatkaa jaetulla ykkössijalla oleva Timo Laitinen, joka rikkoi kaikki 50 kiekkoa.

Kyproksen Larnakassa jatkui lauantaina kansainvälinen haulikkolajien GP-kilpailu. Sibbo Skyttegillen Heidi Hämäläinen sijoittui naisten skeetissä 12:nneksi. Hän rikkoi 65 kiekkoa (21+21+23). Hyvinkään Metsästysampujien Satu Sarmala oli kisan 20:s tuloksellaan 51.

Kuuden parhaan finaaliin pääsi tuloksella 69. Peruskilpailun parhaan tuloksen 73 teki Kyproksen kokenut Andri Eleftheriou, joka oli myös finaalin ykkönen.

Kaksipäiväisen miesten skeetin finaali on Kypros GP:n päätöspäivänä sunnuntaina. Avauspäivän eli lauantain 50/125 kiekon jälkeen johtopaikkaa pitävät hallussaan kaikki kiekot rikkoneet Iso-Britannian Jeremy Bird ja Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille). SSG:n Oskari Kössi ja Honkajoen Seudun Ampujien Miikka Peltonen ampuivat myös hyvin: heidän tuloksensa oli 49.

Ampumaurheilun kauden ensimmäinen maailmancup järjestetään Intian Delhissä helmi-maaliskuun vaihteessa eli 22.2.-4.3. Siellä kilpaillaan kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa. Delhiin on nimetty kaksitoista suomalaista urheiluampujaa, joista yksitoista on haulikkolajien edustajia.

EM-kilpailut ovat Azerbaidzhanin Bakussa heinä-elokuussa, ja Moskovassa kilpaillaan MM-mitaleista syyskuussa.

Haulikkolajien Kypros GP
6.-13.2. Larnaka, Kypros

Tuloksia ja tilanteita la 11.2.

Naisten skeet 75 kiekkoa + finaali: 1) Andri Eleftheriou Kypros 73+55, 2) Panayiota Andreou Kypros 72+52, 3) Viktoria Tsherviakova Ukraina 69+42, … 12) Heidi Hämäläinen 65, … 20) Satu Sarmala 51.

Miesten skeet, 1. kilpailupäivä (50/125 kiekkoa): 1) Jeremy Bird Iso-Britannia, Timo Laitinen Suomi 50, 3) Saif bin Futas Yhdistyneet Arabiemiraatit 49, 4) Antonis Andeou Kypros 49, 5) Oskari Kössi 49 Suomi, … 8) Miikka Peltonen 49, … 38) Lauri Leskinen 45, … 46) Tommi Takanen 44.