Arkistot

100 päivää Pariisin olympialaisiin

Juha Hirvi (vas.), Eetu Kallioinen ja Satu Mäkelä-Nummela Suomen kisa-asuissa. (Kuvat: Lassi Palo)

Olympiakomitea järjesti keskiviikkona Helsingissä 100 päivää kisoihin -tilaisuuden Urheassa. ”Sata laadukasta päivää Pariisiin”, lisäsi skeet-ampuja Eetu Kallioinen. (lisää…)

Alexandra Rosenlew teki uuden SE:n Eskilstunassa

Alexandra Rosenlew oli hyvässä vireessä Ruotsissa. (Kuva: Joni Stenström)

Alexandra Rosenlew ampui uuden Suomen ennätyksen, kun suomalaiset kivääriampujat antoivat EM-näyttöjä viikonloppuna Ruotsissa järjestetyssä kilpailussa. (lisää…)

Haulikon Ylituomarikurssi Kempeleellä 20.4.2024

Haulikon ylituomarikurssi järjestetään lauantaina 20.4.2024 Kempeleellä klo 9:30 alkaen

Paikka: OMAS ilma-aserata, Piriläntie 175, H rakennus, 90440 Kempele

Kurssin vetäjä: Curt Sjöblom, contender@kolumbus.fi, +358 40 5275051

Osallistumisoikeus: Osallistumisoikeus kurssille on:
– kaikilla haulikon ylituomareilla, joilla on voimassa oleva YT-kortti,
– tai joiden YT-kortti on vanhentunut 31.12.2020 tai sen jälkeen
– kaikilla, jolla on voimassa oleva haulikon KV-tuomarikortti (ISSF A tai B)
– I-luokan tuomareilla, joilla on ollut 1-luokan kortti vähintään kolme vuotta ja kortti on joko voimassa tai se ei ole umpeutunut ennen 31.12.2022. Kortissa pitää olla vähintään viisi merkintää tuomarityöskentelystä.

Ohjelma:
9:30 alkaen aamukahvi
10:00 Kilpailutoiminnan yleissäännöt KY/2024-1
12:00 Lounas (lähellä on useita ruokapaikkoja)
13:00 SUEK:n osuus kilpailumanipulaation ehkäisemisestä
14:00 Yleinen osuus (lajikoulutus)
16:00 Iltapäiväkahvit
17:00 Loppukoe (koeaika on kaksi tuntia)
19:00 Kurssin päättäminen

Entiset ylituomarit, jotka tulevat uusimaan ylituomarikorttia, voivat halutessaan aloittaa kurssin klo 13:00 SUEK:n osuudesta. Paikalla pitää silloin ehdottomasti olla viimeistään 12:45. Sääntömuutosten takia olisi kuitenkin hyvä osallistua kurssille alusta alkaen.

Kurssimateriaali: Kilpailutoiminnan yleissäännöt ja ohjeet (KY2024-1), Haulikon sääntökirja (H2024-1), ISSF-lajien tekniset säännöt (TS2023), Sportinglajien säännöt (Sp2022-3). Viimeisimmät säännöt löytyvät vain sähköisessä muodossa SAL:n nettisivuilta osoitteesta www.ampumaurheiluliitto.fi/liitto/kilpailutoiminta/saannot/.

Varustus ja valmistautuminen:
Ota mukaan muistiinpanovälineet. Kurssipaikalla on langaton verkkoyhteys läppäreille, tableteille tms. Kokeessa voi käyttää läppäriä tai jotain muuta laitetta, jossa on nettiyhteys. Vanhojen painettujen sääntökirjojen käyttö on hankalaa koska painamisen jälkeen (2017) on tehty runsaasti sääntömuutoksia.

Kurssimaksu: Kurssi maksaa 70,00 € sisältäen koulutuksen, YT-kortin (30 €) sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Suomisportin kautta. Maksua ei voi suorittaa paikan päällä.

Reilusti Paras -koulutus: Ennen tuomarikortin hyväksymistä tulee Reilusti Paras -nettikoulutus suorittaa. Paras on suorittaa se ennen YT-kurssia. Kurssi löytyy osoitteesta www.suek.fi/koulutus/koulutusmateriaalit/reilusti-paras-verkkokoulutus/

Esitys kilpailutuomariksi lomake tulee täyttää ennen kurssille osallistumista. Lomake jätetään kouluttajalle kurssin alussa. Lomake löytyy tästä: www.ampumaurheiluliitto.fi/liitto/lomakkeet/esitys-kilpailutuomariksi/

Ilmoittautuminen: https://www.suomisport.fi/events/463796a3-a2a3-4ae4-993f-8dcc5b87c01b

Yläkoululeirivalmentajat nimetty

Ampumaurheilun yläkoululeirityksiin kaudelle 2024-2025 haettiin valmentajaa avoimella haulla. Ilahduttavan runsaasta ja pätevästä hakijajoukosta yläkoululeirityksen vastuuvalmentajaksi nimettiin Janne Terkola Salon Seudun Ampujista. Jannen avuksi yläkoululeirin valmennustiimiin nimettiin Mari Backman-Hyrkäs Simpeleen Hahlosta.

Suomen Ampumaurheiluliiton yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Ampumaurheilun yläkoululeirit järjestetään Suomen Ampumaurheiluliiton, Kisakallion Urheiluopiston ja Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) yhteistyönä. Kisakallion leireillä urheilijoilla on mahdollisuus ampua ilma-aseradalla pistoolilla, kiväärillä sekä liikkuvaa maalia. Yläkoululeiritykset ovat tärkeä osa urheilijan polkua ampumaurheilussa ja leiritykset kulkevat käsi kädessä tehoryhmätoiminnan kanssa.

Ampumaurheilijoiden valtakunnallista yläkoululeiritoimintaa on aiempina vuosina ansiokkaasti luotsannut valmentaja Marko Leppä. Marko vastasi valmennuksesta viisi lukuvuotta Tanhuvaaran Urheiluopistolla ja sitten kolme lukuvuotta Kisakallion Urheiluopistolla.

Yläkoululeirien vastuuvalmentajaksi nyt syksystä 2024 alkaen nimetty Janne Terkola opiskelee tällä hetkellä Vierumäellä ammattivalmentajatutkinnolla ja toimii SAL:n Talent-ryhmän vastuuvalmentajana. Salon Seudun Ampujien toiminnassa Janne on ollut mukana yli 20 vuotta ja toiminut mm. seuran hallituksessa ja pistoolijaoston, nuorisojaoston ja nykyään kiväärijaoston puheenjohtajana. Lisäksi Janne toimii Lounais-Suomen Aluejaoston jäsenenä ja nuorisopäällikkönä. Jannella on vahva kokemus ja osaaminen niin kivääri- kuin pistooliammunnankin valmentamisesta sekä nuorten parissa toimimisesta. Tällä hetkellä Jannella on omien tyttärien lisäksi seitsemän henkilökohtaista valmennettavaa.

Simpeleen Hahloa edustava Mari Backman-Hyrkäs jakaa yläkoululeirien valmennusvastuuta Jannen kanssa ja on mukana leirien suunnittelussa sekä paikan päällä Kisakalliossa osalla leireistä. Mari on suorittanut tarkkuuslajien tason 3 valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen sekä viime vuonna Kisakallion järjestämän Valmenna urheilijaksi -täydennyskoulutuksen. Mari toimii Itä-Suomen alueen kiväärin tehoryhmän vastuuvalmentajana, kiväärijaoston puheenjohtajana, Kaakkois-Suomen Aluejaoston nuorisopäällikkönä ja Simpeleen Hahlon puheenjohtajana. Mari on tullut monille ammunnan harrastajille tutuksi lukuisien kisojen ja leirien vastuullisena järjestäjänä. Vuosien varrella Mari on toiminut henkilökohtaisena valmentajana useille kivääriampujille, joista osa on edennyt aina maajoukkueeseen ja arvokisojen finaaleihin asti.

Yläkoululeiritykseen nimetyt valmentajat toimivat tiiviissä yhteistyössä SAL:n nuoriso- ja koulutuspäällikön sekä valmennuksen johtajan kanssa. Valmennustiimiä täydennetään kauden aikana tarpeen mukaan vierailevilla valmentajilla ja urheilijavierailla. Myös Kisakallion ja URHEA:n asiantuntijat, valmentajat ja kouluttajat ovat mukana leirillä ja vastaavat urheilullisen elämäntavan luennoista ja urheilulliseen elämäntapaan ohjaamisen osioista sekä osasta oheisharjoituksia.

Urheilijoiden haku yläkoululeiritykseen kaudelle 2024-2025 on nyt avattu Kisakallion nettisivuilla. Haku päättyy 5.5.2024.

Lisätietoja:
Kustaa Ylitalo
Nuoriso- ja koulutuspäällikkö
Suomen Ampumaurheiluliitto
kustaa.ylitalo@ampumaurheiluliitto.fi
p. +358 (0)40 8390 446