Pauliina Frilander-Soini päätti OMM-urakkansa 15. sijaan
11.10.2014 klo 12:00

Pauliina Frilander-Soini kokosi itsensä hienosti pienoiskiväärin makuuasentokilpailun tuottaman pettymyksen jälkeen. Hän sijoittui opiskelijoiden ampumaurheilun MM-kilpailujen päätöslajissaan eli pienoiskiväärin asentokilpailussa 15:nneksi eikä finaalipaikkakaan ollut kaukana.

Finaaliraja oli 577, kun Frilander-Soini ampui Arabiemiraattien Al Ainissa järjestetyissä kisoissa tuloksen 575.

– Onnistuin tänään ampumaan kaikki asennot harvinaisen tasaisesti omalla tasollani. Polviasento meni hyvin, ja ilman yhtä seiskaa se olisi ollut tosi hyvä. Makuun lopussa oli taas vähän ongelmia, mutta muuten sekin oli ihan hyvä, hän kertasi kilpailuaan.

Frilander-Soini ampui polvelta 190, makuulta 195 ja pystystä 190 pistettä.

– Pysty – sekä ilma- että pienoiskiväärillä – ja polviasento olivat näiden kisojen ilonaiheet, makuu taas pettymys. Kauden paras tulos oli joka tapauksessa hyvä lopetus kaudelle, summasi Frilander-Soini MM-kisat omalta osaltaan.

Pieksämäen Seudun Ampujia edustava ja Tampereen yliopistossa opiskeleva Frilander-Soini sijoittui 50m pienoiskiväärin makuun kisassa 28:nneksi ja ilmakiväärissä 19:nneksi.

Päivän kilpailussa voiton vei kaksinkertainen juniorien Euroopan mestari, Saksan Isabella Straub.

Ensi heinäkuussa opiskelevien ampumaurheilijoiden maailman eliitti kokoontuu Etelä-Koreaan, jossa kilpaillaan 28. kesäuniversiadit.

Opiskelijoiden ampumaurheilun MM-kilpailut järjestettiin nyt viidennen kerran. Pauliina Frilander-Soini oli kilpailujen ainoa suomalaisosallistuja.

5. opiskelijoiden ampumaurheilun MM-kilpailut
8.-12.10. Al Ain, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Tuloksia la 11.10.

Naisten 50m pienoiskivääri 3×20 ls + finaali: 1) Isabella Straub Saksa 456,1 (581), 2) Nikola Mazurova Tshekki 455,1 (580), 3) Laura Georgeta Ilie Romania 437,9 (585), … 15) Pauliina Frilander-Soini 575. (33 kilpailijaa.)

Lähde: OLL:n tiedote 11.10.