Valintakriteerit ja näytöt ilma-aseiden EM-kilpailut ja ilma-aseiden para-EM-kilpailut 2021

KISAKALLION EM-KILPAILUT ON PERUTTU

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa 26.2.-8.3.2021.

Arvokilpailujoukkueeseen valittujen kilpailumatkan kustantaa SAL kilpailubudjetin mukaan joko kokonaan tai kilpailukohtaisesti määritettävällä urheilijan omakustannusosuudella.

Näyttöjen antaminen

Kilpailujoukkueeseen nimeämistä varten urheilijoiden on annettava näytöt omissa sarjoissaan (M, N, M20 ja N20) ajanjaksolla 28.11.2020-17.1.2021.

Huippu-urheilun kansainvälisen kilpailutoiminnan valintajärjestelmä ja -kriteerit
– Kaikilta SAL:n arvokilpailuihin valittavilta urheilijoilta edellytetään SAL:n urheilijasopimuksen allekirjoittamista ja noudattamista.
– Arvokilpailuihin (EM- ja MM-kilpailut) valittavan edustusjoukkueen nimeää valmennuksen johtaja lajin maajoukkuevalmentajien esityksien perusteella. Valmennuksen johtaja esittelee valinnat liittohallitukselle. Valinnat vahvistaa Ampumaurheiluliiton liittohallitus.
– MC- ja EC-kilpailuihin ja muihin kansainvälisiin kilpailuihin joukkueen valitsee lajin maajoukkuevalmentaja yhdessä valmennuksen johtajan kanssa. Joukkueen vahvistaa valmennuksen johtaja.
– Valinnat perustuvat kansainvälisten ja kansallisten näyttö- ja katsastuskilpailujen tuloksiin, tarvittaessa leireillä tapahtuviin kilpailuihin sekä lajin maajoukkue valmentajan sekä valmennuksen johtajan harkintaan ja perusteluihin.
– Arvokisoissa odotetaan urheilijan sijoittuvan 16 parhaan joukkoon. MC- ja EC-kilpailuissa urheilijan odotetaan sijoittuvan ensimmäisen kolmanneksen joukkoon. Joukkuekilpailuun valittavalta joukkueelta edellytetään mahdollisuutta sijoittua mitalille ja mahdolliset joukkuevalinnat käsitellään aina erikseen.

Urheilijoita arvioidessa voidaan tarvittaessa valinnoissa ja harkinnassa sekä menestysennustettavuutta  arvioitaessa huomioida ja käyttää lisäapuna:
– urheilijan aikaisempaa arvokilpailumenestystä
– kansainvälisten kilpailujen näyttöjä
– ampujan kehityssuuntaa ja -ennustetta
– urheilijan harjoittelun laatua ja määrää
– urheilijan sitoutumista määrätietoiseen valmentautumiseen
– urheilijan paineensietokykyä
– testituloksia (laji ja fyysiset)

Mikäli urheilija ei ole ylittänyt vuosittain julkaistuja valintakriteerejä ja tulosrajavaatimuksia, voidaan tarvittaessa käyttää samoja edellä mainittuja kriteerejä.

Valintakriteerit 2021

Lasketaan näyttökilpailujen perusteella kolmen parhaan peruskilpailun keskiarvo, jota verrataan arvokisoja varten määritettyyn tulostasovaatimukseen.

Tämän lisäksi voidaan huomioida vuoden 2020 EM- tulos, mikäli tulos nostaa keskiarvoa; tällöin keskiarvo lasketaan neljästä kilpailusta.

Ilmakiväärin ja -pistoolin näyttökilpailut

4.-6.12. SM Turku (1)
11.-13.12. Kisakallio (1)
2.-4.1. Turku, Swedish Cup, Sävsjö (nettiyhteys) (kaksi parasta kolmesta kilpailusta)
16.-17.1. Espoo Open, Espoo (2)

Liikkuvan maalin näyttökilpailut (4 kpl)
28.-29.11. Inkoo 29.11. (yksi kilpailu NJ ja SJ)
12.12. Sepon kisat, Kuopio (yksi kilpailu NJ ja SJ)
9.-10.1. Tampere (kaksi kilpailua NJ ja SJ)

Tulostasot arvokisoihin 2021

Tulosrajavaatimukset julkaistaan liiton internetsivuilla https://www.ampumaurheiluliitto.fi/liitto/huippu-urheilu/.

Tulostasot on määritelty kolmen edellisen vuoden MC-, NMC-, EM-, MM- ja OK-tulosten perusteella.

Ilma-aseiden paralajien EM-kilpailut

Ilma-aseiden paralajien EM-kilpailut järjestetään Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa 16.-21.2.2021.

Arvokilpailujoukkueeseen valittujen kilpailumatkan kustantaa SAL kilpailubudjetin mukaan joko kokonaan tai kilpailukohtaisesti määritettävällä urheilijan omakustannusosuudella.

Paralajien näyttökilpailut

4.-6.12. SM Turku
12.12. OMAS ilma-ase Cup 2020

Joukkue valitaan valmentajan harkinnan mukaan.

Arvokilpailujoukkueeseen valittujen kilpailumatkan kustantaa SAL kilpailubudjetin mukaan joko kokonaan tai kilpailukohtaisesti määritettävällä urheilijan omakustannusosuudella.