PRS lajiesittely

Laji yleisesti

PRS-ammunta on sekoitus kivääriammunnasta ja practical-ammunnasta. PRS-ammunnassa ammutaan vaihtelevasti 50-1500 metriin riippuen siitä, ovatko kyseessä pienoiskivääri- vai kiväärikisat. Suomessa tyypilliset ampumamatkat ovat 50-800m.

PRS-lyhenne muodostuu tässä yhteydessä sanoista Precision Rifle Shooting. Se noudattaa IPRF:n (International Precision Rifle Federation) kattojärjestön sääntöjä.

Staget

Staget koostuvat erilaisista ampuma-asennoista ja tehtävistä, joita ampuja suorittaa annetun ajan aikana. Tyypillisesti stagen aikaraja on tiukka ja ampuma-asennot ovat haastavia, mikä tekeekin lajista mielenkiintoisen.

Ampumapaikkoina voidaan käyttää erilaisia ampumatelineitä, kiveä, renkaita, tynnyreitä tai mitä tahansa mitä tulee mieleen. Yhdellä stagella voidaan käyttää myös useampaa eri ampumapaikkaa.

Tehtävät ampumasuorituksen aikana voivat olla renkaiden kasaamista, panosten hakemista tai mitä muuta kisan järjestäjät ovat keksineet tehtäväksi.

Ampuma-aseet ja muut käytettävät välineet

Ampuma-aseen lisäksi stageilla voidaan käyttää erilaisia apuvälineitä, kuten tukipusseja, bipodia, tripodia, asehihnaa tai ampumakeppiä. Stagen kuvauksessa on aina ilmoitettu erikseen sallitut varusteet.