Arkistot

Hakuaikaa urheilijavaliokuntaan jatkettu

Urheilijavaliokunnan ehdokkaaksi ilmoittautuminen alkoi helmikuun alussa. Määräaikaan mennessä ehdokkaaksi ilmoittautui vain kolme henkilöä, joten ehdokkaaksi hakeutumisaikaa on jatkettu 15.3.2021 asti.

Varsinainen vaali järjestetään sähköisenä äänestyksenä tämän jälkeen, jos ehdokkaita on enemmän kuin täytettäviä paikkoja. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua täyttämällä tämän uutisen lopusta löytyvän ilmoittautumislomakkeen.

Urheilijavaliokuntaan valitan 11 jäsentä, joista paikkoja lajiryhmille on seuraavasti:

  • haulikko 2
  • kivääri 2
  • pistooli 2
  • liikkuva maali 1
  • practical 1
  • siluetti 1
  • mustaruuti 1
  • kasa-ammunta 1

Lajeista, joissa on kaksi paikkaa, tulee valittujen edustajien olla eri sukupuolta. Haulikossa lisäksi toisen edustajan tulee olla muusta kuin ISSF-lajista.

Urheilija voi olla ehdolla vain hänen omassa lajiryhmässään. Ehdolla oleva urheilija tulee olla maajoukkueurheilija (kuuluu SAL:n hallituksen nimeämiin valmennusryhmiin tai on osallistunut kahden viime vuoden aikana lajinsa kansainväliseen arvokilpailuun (PM, EM, MM ja OL)) tai urheilijavaliokunnan jäsen, jos kyseessä on uransa päättänyt urheilija (jäsen voi olla maksimissaan kaksi kautta valiokunnassa kansainvälisen kilpauransa lopettamisen jälkeen). Ehdokkaalla ei voi olla taustallaan yhtäkään dopingrikkomusta eikä hän saa olla lajijaostonsa jäsen tai maajoukkuevalmentaja.

Jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Urheilijavaliokunnan tehtävänä on kerätä tietoa ja mielipiteitä maajoukkueurheilijoilta heidän tarpeistaan ja ongelmistaan, valvoa maajoukkueurheilijoiden etua ja oikeuksia sekä tehdä niitä koskevia aloitteita ja esityksiä SAL:n eri elimille, ottaa kantaa urheiluun ja urheilijoiden valmentautumiseen liittyviin ajankohtaisiin asioihin, edistää antidopingtyötä, toimia yhdyssiteenä maajoukkueurheilijoiden ja SAL:n eri elimien välillä sekä toimia yhteistyössä ja vahvistaa kontakteja ISSF:n urheilijavaliokunnan, Suomen Olympiakomitean ja muiden lajiliittojen urheilijavaliokuntien kanssa.

Ilmoittaudu ehdolle tämän lomakkeen kautta viimeistään 15.3.2021 (hakuaikaa jatkettu).

Äänivaltaisia vaalissa ovat urheilijat, jotka kuuluvat SAL:n hallituksen nimeämiin maajoukkuevalmennusryhmiin sekä urheilijat, jotka kahden viime vuoden aikana ovat osallistuneet lajinsa kansainväliseen arvokilpailuun (PM, EM, MM ja OL).

Tuomarikorttien voimassaoloa jatketaan

SAL:n liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt kilpailuvaliokunnan esityksen jatkaa 2019 ja 2020 vanhentuneiden tuomarikorttien voimassaoloa 31.12.2021 asti.

Esitys tehtiin perustuen koronarajoituksiin, jotka ovat peruuttaneet useita tuomarikursseja viime vuoden keväästä lähtien.

Suomen maailmancupin avaus vasta Intiassa maaliskuussa

Juho Kurki harjoittelemassa Turun maajoukkueleirillä helmikuun 8. päivänä. (Kuva: Lassi Palo)

Vuoden ensimmäinen ampumaurheilun maailmancup alkaa ensi viikolla Egyptin Kairossa, mutta suomalaisia ei ole siellä mukana. Juho Kurki osallistuu ainoana suomalaisena Intian maailmancupiin, joka on vuorossa maaliskuussa. (lisää…)

Putoavan taulun SM-kilpailu siirretty syyskuulle

Putoavan taulun SM-kilpailut joudutaan siirtämään toistamiseen. Korona tilanne ei näytä hellittävän huhtikuuksi, eikä rokotuksetkaan näytä siihen ehtivän. Toivottavasti loppukesään mennessä tilanne on parempi.

Uusi päivä on syksyllä kolme viikkoa Jurvan SM-kilpailujen jälkeen 24.-26-9.2021.

Kilpailukeskuksena tulee toimimaan Maaningalla oleva Shooting center. Rata on juuri remontoitu ja tarjoaa loistavat olosuhteet kisojen pitämiselle.

Maaningan Urheilutalon sisäampumarata
Maaningantie 49
71750 Maaninka


Kuva Petri Matikainen

 

Seuraavassa Seura 2021 Teams-koulutuksessa aiheena ampumaseuran kehittäminen 24.2. alkaen klo 17.30

Teams -tilaisuus on ilmainen ja on tarkoitettu kaikille SAL:n jäsenseurojen jäsenille.

Ilmoittautuminen Suomisportin kautta. Ilmoittautumiset vaativat Suomisporttiprofiilin.

Profiilin voit luoda Suomisportissa.


Seuran kehittäminen tähtiseura-verkkopalvelulla                   Teams 24.2.2021

Laura Härkönen, seurakehittäjä, Keski-Suomen Liikunta ry

Ilmoittautuminen 23.2.2021 klo 16.00 mennessä:
https://www.suomisport.fi/events/574415e1-3911-4c83-9b47-2f74de1c0cbf

Tätä Teams -koulutusta suositellaan kaikille seuratoimijoille ja ennen kaikkea seurajohdolle.