Ampumaurheiluliiton nuorisovaliokunta on tehnyt muutoksia tukiammunnan ja kultahippukisojen sääntöihin tammikuussa ja maaliskuussa 2024. Uudet säännöt astuvat voimaan 20.3.2024.

Ampumaurheiluliiton nuorisovaliokunta on vahvistanut uudet tukiammunnan ja Kultahippukilpailujen säännöt 18.1.2024 alkaen. Lisäksi sääntöihin (8-vuotiaiden palkitsemisen osalta) on tehty muutos 20.3.2024 alkaen.

Suurimpana muutoksena säännöissä on se, että sarjojen ikärajojen määrittelyssä palataan noudattamaan SAL:n Kilpailutoiminnan yleissääntöjen mukaista määrittelyä syntymävuoden (ei syntymäpäivän) mukaan seuraavasti:

Tytöt ja pojat ampuvat ikäkausittain samassa sarjassa seuraavasti:
14-sarjoissa tyttö tai poika, joka kalenterivuonna täyttää enintään 15 vuotta.
12-sarjoissa tyttö tai poika, joka kalenterivuonna täyttää enintään 13 vuotta.
10-sarjoissa tyttö tai poika, joka kalenterivuonna täyttää enintään 11 vuotta.
8-sarjoissa tyttö tai poika, joka kalenterivuonna täyttää enintään 9 vuotta.

Lisäksi säännöissä on tarkennettu pistoolin 12T-sarjan avustajan roolia: avustaja saa ottaa aseen, ladata sen ja säätää tähtäimen.

20.3.2024 sääntömuutoksessa 8-vuotiaiden sarjan osallistujat laitetaan entisestä poiketen tulosten perusteella paremmuusjärjestykseen ja kolmelle parhaalle jaetaan sijoituksen mukainen palkinto. Myös 8-vuotiaiden sarjojen kaikki muut ampujat palkitaan ja kutsutaan noutamaan palkintoa (aakkosjärjestyksessä) palkintojenjakotilaisuudessa.

Huomioitavaa on myös, että painettu Kultahippuampujan opas (entinen Kultahippupassi) ei ole sama kuin kilpailuihin osallistumiseen oikeuttava lisenssi. Ampujalla täytyy olla kaikissa kilpailuissa voimassa oleva SAL:n Kultahippuvakuutus / lisenssi, joka sisältää kilpailuoikeuden SAL:n seurojen järjestämiin tukisarjan kilpailuihin. Kilpailuun oikeuttavan lisenssin ostaminen tapahtuu kätevimmin SuomiSportin kautta.

Vuoden 2024 Kultahippufinaaleissa noudatetaan uusia 18.1.2024 päivitettyjä sääntöjä.

Tukiammunnassa noudatetaan SAL: n voimassa olevia sääntöjä kaikilta muilta osin, kuin mitä näissä säännöissä on määrätty. Tukiammunnan sääntöjä tulee noudattaa kaikessa kansallisessa kilpailutoiminnassa sekä Kultahippujärjestelmän kilpailuissa.

Kuulonsuojaimien käyttö on ampujilla pakollista kaikissa tukiammunnan toiminnoissa! Myös ampujan välittömässä läheisyydessä olevalle avustajalle suositellaan käytettäväksi kuulonsuojaimia.

SAL: n nuorisovaliokunta on vahvistanut uudet osallistumismaksut vuodelle 2023. Maksut ovat 1.3.2023 alkaen 20 euroa henkilökohtainen kilpailu/laji ja joukkue 25 euroa/joukkue. Vuonna 2024 maksut säilyvät samoina.

Uudet Kultahippusäännöt 2024 löydät täältä: Kultahippusäännöt 2024!