Ampumaurheiluliiton nuorisovaliokunta on tehnyt muutoksia tukiammunnan ja kultahippukisojen sääntöihin. Uudet säännöt astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Uudet säännöt päivitetään sääntökirjaan lähiaikoina.

Ampumaurheiluliiton nuorisovaliokunta on vahvistanut uudet tukiammunnan ja Kultahippukilpailujen säännöt 1.3.2023 alkaen. Suurimpina muutoksina mainittakoon ikämäärittely.

Tukiammunnassa ja kultahippukilpailuissa siirrytään noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa nuorten sarjojen ikämääritystä. 1.3.2023 alkaen tukiammunnan sarja määräytyy ampujan syntymäpäivän mukaan. Aiemmin sarja määräytyi syntymävuoden mukaan.

Lue uutinen aiheesta täältä!

Vuoden 2023 Kultahippufinaaleissa noudatetaan sarjojen uutta ikämäärittelyä.

Sääntömuutoksella pyritään tasoittamaan eri aikana kalenterivuotta syntyneiden välisiä kehityseroja sekä tuomaan tukiammunnan sarjojen ikämäärittely samaan linjaan KY-sääntöjen ja nuorten sarjojen kanssa.

Uudet säännöt päivitetään tänne ja SAL: n netin materiaalisalkkuun lähipäivinä.

Tukiammunnassa noudatetaan SAL: n voimassa olevia sääntöjä kaikilta muilta osin, kuin mitä näissä säännöissä on määrätty. Tukiammunnan sääntöjä tulee noudattaa kaikessa kansallisessa kilpailutoiminnassa sekä Kultahippujärjestelmän kilpailuissa.

Kuulonsuojaimien käyttö on ampujilla pakollista kaikissa tukiammunnan toiminnoissa! Myös ampujan välittömässä läheisyydessä olevalle avustajalle suositellaan käytettäväksi kuulonsuojaimia.

SAL: n nuorisovaliokunta on vahvistanut uudet osallistumismaksut vuodelle 2023. Maksut ovat 1.3.2023 alkaen 20 euroa henkilökohtainen kilpailu/laji ja joukkue 25 euroa/joukkue.

Uudet Kultahippusäännöt päivitetään tänne alkuvuodesta 2023.
Kultahippusäännöt-2018