10 m olympiapistoolissa R-kisa
25.2.2003 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juvan Ampujat järjestivät kuluneena viikonloppuna yhdessä Suomen Ampumaurheiluliiton olympiapistoolijaoston kanssa kauden 4. ilmaolympiapistoolin ranking-kilpailut. Kuluneella kaudella käyttöönotetun uuden loppukilpailun jännittävyys koettiin Juvalla molempina kilpailupäivinä, kun yleisen sarjan peruskilpailun jälkeinen kärki pääsikin vaihtumaan.

”Pudotuskisassa ammutaan kaksi viiden laukauksen sarjaa kuudessa sekunnissa (viiden taulun ryhmä, laukaus per taulu) siten, että peruskilpailun 1. sijoittunut kohtaa 8:nnen, 2. kohtaa 7:nen jne. Voittajat pääsevät aina jatkoon ja kilpailun voittamiseksi pitää siis saada voitot jokaisesta parikilpailusta. Sijoitukset saattavat muuttua, koska ampujien pitää koko ajan pyrkiä voittamaan vastustajansa ja tämä on juuri sitä mitä olen systeemiltä hakenut” kertoo SAL:n kotkalainen olympiapistoolimaajoukkuevalmentaja Kari Lakka. ”Nyt kaikilla on peruskilpailun jälkeen yhä mahdollisuus voittaa kilpailu eikä peli ole täysin menetetty kehnollakaan peruskilpailun suorituksella. Kahden viikon päästä Kotkan Mussalossa ammuttavissa lajin SM-kilpailuissa mitalit (JK. vain Y-sarjassa!) tullaan ratkomaan samalla systeemillä” jatkaa Lakka, joka itsekin otti voiton Y50-sarjassa sunnuntaina. Kauden ranking-kilpailusarja päättyy samaisiin Kotkassa pidettäviin SM-kilpailuihin.

Ilmaolympiapistoolin ranking-kilpailut Juvalla, lauantain tuloksia: Yleisen sarjan peruskilpailu: Hannu Räsänen Keski-Suomen Amp. (Jyväskylä) 564, Jorma Åsbacka Mikkelin Amp. 564, Marko Talvitie Lehtimäen Amp. 563, Tuomas Strömberg Haminan Ampumas. 562, Jari Olkkonen Rassi (Riihimäki) 562, Kari Lakka Kotkan Ampumas. 560, Ville Nousiainen Kotkan Ampumas. 559, Kalle Kangas Haminan Ampumas. 552

Lopputulokset pudotuskilpailun jälkeen: 1. Olkkonen, 2. Åsbacka, 3. Kangas, 4. Lakka, 5. Räsänen, 6. Talvitie, 7. Strömberg, 8. Nousiainen

Y50-sarja: 1. Åsbacka 554, 2. Lakka 553 Y60-sarja: 1. Kauko Vesanen, Mikkelin Amp. 549, 2. Matti Vahvaselkä Mikkelin Amp. 450

Sunnuntain tuloksia: Yleisen sarjan peruskilpailu: Räsänen 566, Lakka 565, Nousiainen 559, Strömberg 558, Talvitie 557, Heikki Lipsanen Juvan Amp. 552, Åsbacka 547, Jani Kirjavainen Kotkan Ampumas. 534

Lopputulokset pudotuskilpailun jälkeen: 1. Talvitie, 2. Nousiainen, 3. Räsänen, 4. Åsbacka, 5. Lakka, 6. Strömberg, 7. Lipsanen, 8. Kirjavainen

Y50-sarja: 1. Lakka 559, 2. Åsbacka 555, 3. Jouko Seppänen Mikkelin Amp. 554 Y60-sarja: 1. Vahvaselkä 423

(Marko Talvitie)