Suomen ampujat tähtäävät EM-kisoissa myös olympiapaikkoja
19.6.2003 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Ampumaurheiluliiton hallitus nimesi keskiviikko-iltana pitämässään kokouksessa joukkueet ruutilajien (kivääri, pistooli, haulikko) EM-kisoihin Tsekkiin. Suomen joukkue koostuu kaikkiaan 52 urheilijasta ja 12 valmentajasta.

 

”Varsin suuresta joukkueesta on kyse, kun ottaa huomioon että viime vuoden koti-MM – kisoissamme oli joukkueen koko 80 urheilijaa. Lähdemme osaltamme toki hakemaan Euroopan mestaruuksia, mutta myös sen lisäksi paikkoja Ateenan olympialaisiin”, toteaa päävalmentaja Kare Norvapalo.

Tällä hetkellä Suomella on varmistettuna neljä Ateenan paikka, yksi kiväärissä ja kolme haulikon puolella. Haulikkolajien ohella odotamme toki ilma-asepuolelta 10 m olympiakivääristä (tosin EM-kisat ilma-aseilla vasta marraskuussa Göteborgissa), mutta myös naisten kivääristäkin. ”Mitalitavoitteemme koko tälle vuodelle on 18 mitalia (ruutiaseiden EM-kisat, ilma-aseiden EM-kisat ja haulikon MM-kisat), viime vuonna saavutimme MM-kisoistamme 12 mitalia. Olympiapaikkoja tavoittelemme vielä 3-4 lisää, joten kyllähän tässä on urheilijoilla aivan tarpeeksi tavoitetta. Kaikki on natsattava kohdalleen, ei tuo tavoite ole ollenkaan mahdoton, kiteyttää Norvapalo.

Olympiapaikan voi urheilija ampua maalleen vain kerran. Sen ovat tehneet tähän mennessä Juha Hirvi (pienoiskivääri 3 x 40ls), Maarit Lepomäki (naisten skeet), Joonas Olkkonen (kaksoistrap) ja Tommi Andelin (trap). Nämä joukkueeseen valitut siis kilvoittelevat nyt vain EM-menestyksestä ja toivottavasti nyt muutkin joukkueen jäsenet tulevat esiin. ”Muutamissa lajeissa olympiapaikkoja eurooppalaisille on jo runsaasti ja jopa yltäminen finaaliin saattaa oikeuttaa olympiapaikkaan. Ajatusleikkinä siis finaalipaikka saattaa tuoda paikan Ateenaan, jos muilla finalisteilla on se hankittuna”, laskeskelee ampujien päävalmentaja Norvapalo. ” Tosin taso on kyllä todella kova Euroopassa, joten täytyy olla kyllä realisti ja pitää pää kylmänä. Kyllä melkein jokaisen ampujan pitää pystyä jopa ylittämään tämän hetkiset ennätyksensä, jotta finaalipaikka heltiää. Esimerkiksi Zagrebin MC:ssa oli sen verran erikoiset olosuhteet, että viime vuoden miesten kiväärin makuun maailmanmestari karsiutui jo karsintakilpailuissa eli tämä on niin pienestä kiinni. Olosuhteisiin tottuminen ja itse ammunnan on kuljettava eli kaikki on mentävä nappiin eikä hitunen tuuriakaan ole pahitteeksi”, muistuttaa Norvapalo.

Lisätietoja: Norvapalo Kare , Päävalmentaja, joukkueenjohtaja, p. 040- 5506484

Luotilajien EM -kilpailut, Plzen, Tsekki 16.- 27.7.2003

JOUKKUEEN KOKOONPANO

Kivääri 50m lajit:

Miehet:

Hirvi Juha, Ranta Mauri, Peltonen Juha , Puhakka Antti

Naiset:

Juppala Helena, Etula Hanna, Koivu Viivi, varanainen Ranta Jenni

 

Pojat:

Röman Joni, Pietilä Pekka

Tytöt:

Pitkänen Hanna, Palmen Anna-Kaisa

Kivääri 300m lajit:

Miehet:

Hirvi Juha, Säynevirta Tapio, Pennanen Kari, Puustinen Jussi, Tulonen Kimmo

Naiset:

Juppala Helena, Jumisko Kati

Pistooli 50m :

Miehet:

Salo Jarmo, Koivu Jari

Pistooli 25m lajit:

Miehet:

Federley Petri, Talvitie Marko, Jahnsson Kai, Kuvaja Janne, Koivu Jari

Pojat:

Saari Jussi, Viljamaa Rami, Kimpimäki Teijo

Naiset:

Karri Ritva, Kuuri Tarja

Tytöt:

Keskitalo Karoliina

Villikarju 50m :

Pojat:

Aho Juhani, Koskela Tarmo

Joukkueenjohto:

Norvapalo Kare , Päävalmentaja, joukkueenjohtaja, p. 040- 5506484

Peltola Pirjo, Lajipäällikkö, kivääri

Lähdesmäki Ari, 300m kiväärivalmentaja

Paasonen Sakari, Lajipäällikkö, pistooli

Lakka Kari, 25m pistoolivalmentaja

Järvinen Hannu, joukkueen lääkäri

Pakarinen Pekka, hieroja

Haulikkolajien EM -kilpailut, Brno, Tsekki 29.7.- 5.8.2003

JOUKKUEEN KOKOONPANO

Haulikko:

Skeet:

Miehet: Marko Kemppainen, Heikki Meriluoto, Vesa Lautamatti, varamies Janne Himanka

Naiset: Maarit Lepomäki, Marjut Heinonen, Katja Poutanen

Pojat: Lauri Leskinen, Tero Sopanen, Jaakko Hacklin, varamies Visa Mahlamäki

Trap

Miehet: Tommi Andelin, Petri Nummela, Pasi Oksa

Naiset: Mopsi Veromaa , Satu Pusila, Satu Mäkelä – Nummela

Pojat: Mikko Muhonen, Tuukka Laurila, Antti Tuomenoksa

2trap

Miehet: Joonas Olkkonen, Raimo Kauppila, Mikko Mäkitalo

Naiset: Mopsi Veromaa, Noora Antikainen, Satu Mäkelä – Nummela

Pojat: Arto Peltola, Markus Valtonen

Joukkueenjohto:

Norvapalo Kare , Päävalmentaja, joukkueenjohtaja, p. 040- 5506484

Nyström Bror, Lajipäällikkö, haulikko

Siltavirta Lauri skeet valmentaja

Nummela Matti, trap valmentaja

Järvinen Hannu, joukkueen lääkäri

 

ra.