HANNA ETULA AMPUI EM-HOPEAA JA OLYMPIAPAIKAN
8.11.2003 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilma-aseiden EM-kisat päättyivät Scandinavium hallissa iloisiin tunnelmiin Hanna Etulan ampuessa Suomelle olympiapaikan.

Suomen Hanna Etula ampui naisten ilmakiväärin huippujännittävässä peruskilpailussa itsensä parhaana suomalaisena kolmanneksi tuloksella 396. Tasaisuutta ja jännittävyyttä kuvaa se, että Etulan kanssa pisteen päässä oli lähes koko finalistiryhmä. 

 Loppukilpailun toisella laukauksella Etula nousi jo toiseksi pysyen toisella sijalla aina viidenteen laukaukseen saakka. Viidennellä Hanna notkahti hieman tippuen kolmanneksi, mutta korjasi tilanteen seitsemännellä laukauksella nousten jälleen toiseksi. Loput kolme laukasta olivatkin sitten Hannan puolelta vain varmistelua. Hopea ja kuudes olympiapaikka Suomeen oli nähnyt päivän valonsa.

– Lähdin ampumaan vain hyvää finaalia, enkä ajatellut muuta. En tiennyt tilanteesta oikeastaan koko kisan aikana mitään, mutta tiesin ampuneeni hyvän finaalin, totesi olympiapaikan ja hopeamitalin ampunut Etula.

Voiton vei Venäjän  Lioubov Galkina tuloksella 501,5 ja hopea HAnnalle 499,6 ja pronssi Saksan Dorodhee Bauerille 498,4

RA