HUIPPU-URHEILIJAN RAVITSEMUSTIETOA
13.1.2004 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

UKK-instituutin tutkijat Patrik Borg ja Hannele Hiilloskorpi ovat tuottaneet Olympiakomitean sivuille tietoa huippu-urheilijan ravitsemuksesta.

Sivuilta löytyy tietoa sopivasta energiansaannista, nestetasapainon ylläpidosta, riittävästä vitamiinien ja mineraalien saanista, sopivasta hiilihydraattien, proteiinien ja rasvan saannista sekä aterioiden ajoituksista ja ravinnon laadullisista tekijöistä. Lisäksi aineisto antaa tietoa ja ohjeita huippu-urheilijoiden painonhallintaan sekä syömisongelmien ehkäisyyn.

 

Aineistossa on keskitytty kovaa ja päivittäin harjoittelevien urheilijoiden ravintoon liittyviin kysymyksiin. Ohjeiden avulla on mahdollista arvioida ruokavalion koostamista ja kehittämistarpeita pääpiirteissään.

Tarkempi analyysi ruokavalion laadusta tai kehittämistarpeista on mahdollista vain yhdessä ravitsemusasiantuntijan kanssa. Erityisesti rajoittavaa erityisruokavaliota (esim. allergia) noudattavilla henkilöillä yksilöllinen analyysi ruokavalion laadusta on järkevää.

Nuorilla urheilijoilla ja kuntoilijoilla, joiden rasitustaso on vähäisempi, eivät kaikki esitetyt ohjeet ole välttämättömiä. Näissä ryhmissä hyvä perusruokavalio on tärkeintä ravitsemuksessa.

Tietosivuille pääset oheista osoitetta klikkaamalla

http://www.noc.fi/valmennus/urheiluravitsemus/