ISSF:N SÄÄNTÖJEN TULKINTA
13.1.2004 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kuva häikäsisysuojasta ISSF:n sääntökirjasta

ISSF ilmoittaa, että on päätetty seuraavista säätöjen tulkinnoista teknisen komitean ehdotuksesta. Nämä muutokset ovat välttämättömiä tulevien Ateenan vuoden 2004 olympiakisojen takia ja ovat siksi voimassa 1.1.2004 alkaen. Pyydämme ystävällisesti kaikkia jäsenliittoja ottamaan huomioon nämä muutokset. Olegario Vazquez Rana Horst G. Schreiber

 

ISSF NEWS  6/2003 SIVU 6

MUUTOKSET KOSKIEN KAIKKIA LAJEJA

–          Hattuun, lakkiin, ampumalaseihin tai päänauhaan kiinnitetyt silmälaput ( häikäisysuojat ) saavat olla korkeintaan 40 mm korkeita. Nämä eivät saa ulottua otsan keskikohdasta mitattuna pään etupuolelle.

–          Jos häikäisysuoja on kiinnitetty hattuun tai lakkiin, sen alin kohta ei saa ulottua alemmas kuin jos se olisi kiinnitetty ampumalaseihin tai päänauhaan

–          Vapaan silmän edessä oleva suoja ei saa olla 30 mm leveämpi.

 7.4.2.3.3  ( kiväärisäännöt  K / 2001 )

–          Häikäisysuoja voi olla kiinnitetty aseeseen tai takatähtäimeen. Se saa olla korkeintaan 30 mm korkea ja 100 mm pitkä takatähtäimen aukon keskikohdasta mitattuna vapaan silmän puolella. Tähtäävän silmän puolelle ei häikäisysuojaa saa kiinnittää.

 

10.14.2.2.3 ( riistamaalisäännöt RM / 2001)

–          Kaikkien tasapisteissä olevien ampujien sallitaan ampua kaksi ( 2 ) koelaukausta ykden ( 1 ) vasempaan – ykden ( 1 ) oikealle. Kun koelaukaukset on ammuttu, kukin kilpailija ampuu kaksi ( 2 ) kilpalaukausta yhden ( 1 ) vasempaan yhden ( 1 ) oikealle komentojen mukaan kuten mainitaan kohdassa 10.14.8.3 ( tasatulos finaalissa ).

Käännökset Erkki Mauno