HYVÄ SEURA KOULUTUS TALLINNASSA
14.1.2004 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vuoden 2003 Hyvä Seura-koulutusryhmä teki päätösjaksostaan kansainvälisen käymällä Tallinnassa.

Vuoden 2003 Hyvä Seura koulutus alkoi helmikuussa ja sai päätöksen nyt 10.-11. tammikuuta ryhmän tekemään päätösmatkaan Tallinnaan. Kursin aikana ryhmät kokoontuivat 4 kertaa, jonka lisäksi ne tekivät etätöitä/kotitehtäviä seurojen hallitusten kanssa. Tämän lisäksi jokainen seura valitsi itselleen kehityskohteen, josta he tekivät analyysit ja muutostoimintasuunnitelmansa sekä seuran toimintasuunnitelman tulevalle (2004) vuodelle.

Koulutuksessa kahlattiin läpi ja analysoitiin seuran lähtökohtatilanne ja ympäristön muutokset  sekä sieltä nousevat tarpeet toiminnan muokkaamiselle. Sen jälkeen seurat tarkensivat ja osin loivat uudet toiminta-ajatuksensa sekä loivat seuralleen suuren vision, jonka pohjalta alettiin rakentamaan toimintasuunnitelmaa.

Palaute kurssista on ollut positiivista ja innostunutta, josta esimerkkinä erään kurssilaisen toteamaa: ” On tärkeää että meillä on visio ja toiminta-ajatuskirkkaana. Silloin on helpompi lähteä toteuttamaan asioita ja viemään niitä eteenpäin. Tärkeää on tietää mihin seuran toiminta pohjautuu ja mille arvoille tulevaisuutta rakennetaan. Kun seuralla on oma visio, on seuralla silloin tulevaisuutta. Kun ne (visio ja toiminta-ajatus, arvot) vielä laitetaan esille kaikkien saataville/tietoisuuteen, on helpompi miettiä toimintoja ja samalla myös johtaa ja delegoida eri henkilöitä  eri tehtäviin ja ennekaikkea edistää seuran toimintaa ja ampumaurheilua.”

Seuran johtamiskoulutuksen lisäksi Hyvä Seura-koulutuksessa kurssilaiset saivat myös preppausta omien johtamistaitojen kehittämiseen. Työparien soveltuvuutta erilaisiin tehtäviin ja vastaavasti toisaalta  mietittiin henkilöiden luonteeseen sopivia tehtäviä mm. enneagrammin ja Tom Lundbergin  avulla.

Kurssilaisten viesti muille seuroille ja tulevalle kurssille oli, että ”menkää ihmeessä mukaan Hyvä Seura-koulutukseen ja ennenkaikkea ottakaa mukaan  jos ei koko seuran johtokunta niin ainakin 3-4 hengen porukalla, koska silloin seurassa alkaa tapahtua ja asioiden eteenpäin vienti johtokunnassa helpottuu”.

Mukana olleet seurat ja henkilöt: Haapajärven Ampumaseura (Erkki Pekkala, Juha Murisoja), Haminan Practical Ampujat(Risto Palmola, Markku Koistinen), Isojoen Urheilijat(Markku Leino), Jakobstads Skytteförening(Börje Brännbacka), Kankaanpään  Ampujat(Pirjo Juhala, Seija Anttila, Esa Esala), Keski-Suomen Ampujat(Pirkko Karjalainen, Jarmo Jääskeläinen, Markku Uusitalo), Kotkan Ampumaseura(Eija Häsä), Lohjan Ampujat (Ursula Klemetti, Aarne Klemetti, Risto Kaukinen, Klaus Aremaa), Seinäjoen Seudun Ampujat(Seppo Korpimäki), Tohmajärven Urheilijat(Hannu Kattelus, Erkki Lehtovaara, Toijalan Urheiluampujat(Hannu Lötjönen, Kati Tanskanen).

ra

ps. vielä mahtuu pari kolme seuraa uuteen Hyvä Seura kolutukseen, joka alkaa helmikuussa. Pikaiset yhteydet toiminnanjohtajaan.