MUSTARUUTIJAOSTO TEMPAISI
17.6.2004 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mustaruutiampuminen on ampumaurheilua perinteisillä, vanhoilla aseilla tai niiden jäljitelmillä. Jaosto on viereästi ollut mukana markkinoimassa lajiaan eri puolilla Suomea, nyt Keski-Suomessa.

Sunnuntaina 13.6 järjestettiin K-S Ampujien radalla yhdessä SAL mustaruutijaoston sekä Rautpohjan tykkikerhon kanssa mustaruutitapahtuma. Ampujien majalla oli esitteillä yleisölle vanhoja suustaladattavia aseita 1700 ja 1800 luvulta.

Tapahtumassa järjestettiin myös kilpailu, lajeina nallilukko pistooli, musketti, piilukko sekä tietysti tykkikisa. Tykkikisa keräsikin melkoisen kiinnostuneen katsojamäärän. Lisäksi tilaisuudessa oli COWS näytös. 

Tapahtuma sai liikkeelle ulkopuolisia asiasta kiinnostuneita lähes sata henkeä.. Myös seuran oma porukka oli aivan ihmeissään ja uteliaina kiertelimme lajista toiseen tutustumassa ja ihmettelemässä, ainakin sitä sankkaa savupilveä joka jokaisen laukauksen jälkeen leijui ilmassa. Kaikenkaikkiaan tilaisuus oli erittäin onnistunut ja samalla jotain aivan uutta tällä alueella.

ra/pk