Sport Illustrated povaa Suomen ampujille mitalia
4.8.2004 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Yhdysvaltalainen urheilulehtijätti Sport Illustrated on tehnyt omat laskelmansa ja ennusteensa Ateenan kisojen mitalijaosta.

Sport Illustratedin mukaan Suomi olisi jäämässä ilman kultaista olympiamitalia. Lehden mukaan  Suomi saisi vain kaksi mitalia, nekin hopeisia. Toinen hopeamitali tulisi naisten skeetissä Maarit Lepomäelle ja toinen purjehtija Sari Multalalle.

ISSF:n world ranking tilastossa Maarit Lepomäki on tällä hetkellä toisena Kiinan Ning Wein jälkeen. Toinen ISSF:n Top Tenissä oleva suomalaisolympiaampuja on Juha Hirvi, joka on rankattu pienoiskiväärin täysottelun kohdalla viidenneksi.

Mielenkiintoisia veikkailuja. Tosin lehti ei ole saanut varmaankaan tietoonsa muiden ampujiemme viimeaikaisia hyviä tuloksia.

Kohtahan se sitten nähdään, miten käy, sillä  ensimäiset (Marjo Yli-Kiikka ja Pirjo Peltola)  ampuma-joukkueen porukasta lähtevät jo tulevana lauantaina (7.8.) ja 14.8. on sitten myös Marjon aika aloittaa kisat. Siitä sitten reilu viikko ja homma on selvillä.

Oma kantani on se, että Sport Illustrated aliarvio hieman tilanteen, sen verran hyvä porukka ampujista on lähdössä. Mutta toki hyvä on muistaa, että lajimme on yksi vaativimmista lajeista, joissa jopa luonnon hetkellinen oikku saattaa tehdä tepposensa…. Tsemppiä vaan koko olympiajoukkueelle!

ra