SEPPO JOLKKONEN KAUDEN PARHAIMPAANSA PARALYMPIALAISISSA
18.9.2004 klo 12:00

Saksaan kulta- ja pronssimitalit naisten ilmakiväärissä

Ateenan Markopoulon hieno ampumakeskus on jälleen ammunnan keskipisteenä reilut kolmeviikkoa olympiakisojen jälkeen. Eilen avatuissa Paralympialaissa kilpailu on kovaa. Uusia maita paralympialaisiin on tullut reilusti yli 20. Näin kilpailu on kovennut myös ammunnassakin, yhdessä Suomen aikaisemmista paraatilajeissa.

Suomalaisista ampujista ensimmäisinä kisakentällä olivat kivääriampuja Sirkka-Liisa Collin ja pistoolimies Seppo Jolkkonen.  Kumpikin suomalainen kilpailee omassa lajissaan SH1-vammaluokassa.

Seppo Jolkkosen kilpailuon oli kesän paras, samoin tulos 558. Kesän parhaastaan huolimatta Jolkkonen joutui toteamaan karun totuuden, että tulos riitti yhdeksänteen tilaan ja niinpä oli harmittavasti ensimmäinen finaalin ulkopuolelle jäänyt.

Kilpailun voitti Kiinan Jian Lei Li, joka ei ollut suoritukseensa täysin tyytyväinen, vaan totesi muiden ampujien auttaneen häntä tekemillään virheillään.

Hopea vei Vanco Karanfilov (MKD), joka ampui oman ennätyksensä. Pronssia Hubert Aufschnaiter (AUT).

Saman kohtalon, finaalista ulkopuolelle jäämisen koki myös ilmakiväärikisassa Suomea edustanut Sirkka-Liisa Collin. Collin laukoi tuloksen 381 ja sijoitus oli 10. Collin jäi kahden pisteen päähän finaalista.

Voiton ilmakiväärissä vei Saksan Maunela Schmermund, hopeaa Korean Sook Myung ja pronssia Saksan Sabine Brogle.