ROGER TALERMO OK:N JOHTOON, PIA NYBÄCK HALLITUKSEEN
17.11.2004 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Olympiakomitean valtuuskunta piti ensimmäisen kokouksensa, jossa valittiin komitealle uusi puheenjohtaja. Olympiakomiteaa johtaa seuraavat neljä vuotta Amerin toimitusjohtaja Roger Talermo.

Olympiakomitean valtuuskunta valitsi äänestyksessään uudeksi puheenjohtajaksi Olympiakomitealle Roger Talermon. Talermo voitti Ilkka Kanervan 12 äänellä. Talermo keräsi 71 mahdollisesta äänestä 38 ääntä. Kanervan saama äänimäärä oli 26 ja kolmas  ehdokas Jukka Rauhala sai 4 ääntä.

Valtuuskunta valitsi myös Olympiakomitealle uuden hallituksen, jonne tuli valituksi myös oma ehdokkaamme SAL:n hallituksen jäsen, kehitysjohtaja Pia Nybäck. Pia Nybäckin saama ääni määrä oli 34 ja oli kolmanneksi suurin äänimäärä.

Pia analyyttinen ja laaja-alainen osaaminen tulee varmasti hyvään käyttöön Talermon johtamassa uudessa Olympiakomiteassa. Olympiakomitean hallituksessa istuu nyt neljä naista; Pian lisäksi 2. varapuheenjohtajana Marjo Matikainen-Kallström, jäseninä Svolin Kirsti Partanen ja talviurheilijoiden edustajana Marjut Rolig. Nelikko tuo varmasti uutta näkemystä komitean työskentelyyn.

Suomen Olympiakomitean hallitus kaudella 2005-2008:

Puheenjohtaja Roger Talermo

Varapuheenjohtaja Ilkka Kanerva
Varapuheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström

Jäsenet:

Jäsen Kirsti Partanen
Jäsen Pertti Alaja
Jäsen Olli Puntila
Jäsen Pia Nybäck
Jäsen Kurt Lönnqvist
Jäsen Jan-Erik Krusberg
KOK:n suomalaisjäsen Peter Tallberg
KOK:n suomalaisjäsen Jari Kurri
Urheilijajäsen Marjut Rolig
Urheilijajäsen Juha Ahokas

 

ra