AMPUMAHARRASTAJAT VETOSIVAT TUUSULAN KUNNAN PÄÄTTÄJIIN
5.4.2005 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ammunnan eri tahot jättivät eilen 4.4.2005 Tuusulan kunnan päättäjille vetoomuksen Hel ItR:n ampumaradan säilyttämisestä.

Puolustusministeri Seppo Kääriäisen ilmoitettua varuskuntien lakkauttamisista ovat myös ampumaurheilun ja metsästäjien käyttämät ampumaradat joutuneet uhanalaisiksi.

Helsingin Ilmatorjuntarykmentin ratakeskus Hyrylässä on yksi uhanalaisista ratakeskuksista. Ampumakeskuksen käyttöaste on erittäin korkea, potentiaalisia käyttäjiä radalla on n. 10.000. Viikoittain keskusta käyttää reilut 2000 käyttäjää, eikä luvuissa ole mukana vielä sotilaat.

 22 eri ammuntaa harjoittavaa tahoa oli allekirjoittanut vetoomuksen ratakeskuksen säilyttämisestä.

Vetoomus luovutettiin Tuusulan kunnantalolla maanantaina 4.4. klo 16.45. Allekirjoittaneita tahoja edustivat  Keski-Uusimaan Ampumaseura (pj. Veijo Ilmavirta ja kunniapuheenjohtaja Pertti Vehanen), Keski-Uusimaan riistanhoitoyhdistys(pj. Veikko Seuna), Tuusulan reserviupseerikerho (pj. Jorma Riissanen), Uudenmaan Reserviupseeripiiri (pj. Arto Kivistö) ja Suomen Ampumaurheiluliitto (Risto Aarrekivi).

 Vetoomusta oli vastaanottamassa mm. Tuusulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Merja Kuusisto ja kunnanjohtaja Hannu Joensivu.

Klikkaa vetoomus

Klikkaa taustamuistio

ra