"Nuori Suomi -toiminta on huippu-urheilun menestystekijä"
3.6.2005 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nuoren Suomen kevätkokouksessa puhuneen Veikkauksen toimitusjohtaja Risto Niemisen mukaan onnistuneella Nuori Suomi toiminnalla on keskeinen merkitys menestyksellisen huippu-urheilun kehittämisessä.

On aika murtaa myytti, että Nuori Suomi olisi kilpa- ja huippu-urheilua vastaan.

Nuoren Suomen kevätkokous linjasi vuoden 2006 keskeisiksi toiminta-alueiksi lasten kilpailujärjestelmien sekä ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen kehittämisen, koulu- ja päivähoitopäivien liikunnallistamisen ja liikunnallisen iltapäivätoiminnan tarjoamisen nuorille.

Lahjakkuuksia tuhlataan liian aikaisilla lajivalinnoilla

Nuoren Suomen kevätkokouksessa puhuneen Veikkauksen toimitusjohtaja Risto Niemisen mielestä menestyksekkään suomalaisen huippu-urheilun kehittäminen tarvitsee panostusta lahjakkuuksien vaalimiseen, huippu-urheilun arvojen ja hengen ylläpitämiseen sekä osaamisen ja resurssien takaamiseen. Nieminen kokee, että Nuorella Suomella on onnistuessaan keskeinen rooli huippu-urheilun menestyksen mahdollistamisessa.

– Tällä hetkellä urheilun lahjakkuuksia tuhlataan liian aikaisella lajivalinnalla sekä lasten liian suurilla ohjatuilla harjoittelumäärillä. On muistettava, että huippu-urheilun ja liikuntakasvatuksen edut ovat selkeästi yhteneväiset,” totesi Nieminen.

Suomesta liikkuvan lapsen ja nuoren maa

Nuoren Suomen vuoden 2006 painopistealueita on lasten kilpailujen sekä ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen kehittäminen, koulu- ja päivähoitopäivien liikunnallistaminen ja liikunnallisen iltapäivätoiminnan tarjoaminen nuorille.

Vuoteen 2008 ulottuvan uuden strategian päämääränä on innostaa lapset riittävään päivittäiseen liikkumiseen, mahdollistaa liikunnan ja urheilun harrastaminen yhä useammalle, lisätä liian vähän liikkuvien liikuntaa ja parantaa lasten ja nuorten liikunnan laatua. Toiminta-alueiksi on valittu urheiluseurat, iltapäiväkerhot, koulut ja päivähoito. 

Vetovastuu siirtyi Pekka Vähätalolta Teemu Japissonille

Nuoren Suomen toimitusjohtajana ja pääsihteerinä sen alkuhetkestä 1986 alkaen toiminut Pekka Vähätalo (56 v.) vaihtaa tehtäviä organisaation sisällä ja ottaa vastuun markkinoinnista ja varainhankinnasta sekä vastaperustetun Nuori Suomi säätiön johtamisesta. Uudeksi pääsihteeriksi siirtyi Nuoressa Suomessa 4,5 vuotta työskennellyt kehitysjohtaja, YTM Teemu Japisson (38 v).

Nuori Suomi ry
Lehdistötiedote
1.6.2005

Lisätietoja: http://www.nuorisuomi.fi