KOVILOVON AMPUMAKESKUS – TIMANTTI AMPUMARATOJEN JOUKOSSA
4.7.2005 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

EM-kilpailut käynnistyivät Belgradin kostean kuumassa ilmassa. Viikonlopun sateiden jälkeen ilma suorastaan tihkui Kovilovon upouudessa ampumakeskuksessa. Keskus valmistui juuri ennen kisoja. Ampumakeskus on paikallisen miljonäärin Milan Sotran ”lahja” ampumaurheilulle, sillä hän on rahoittanut kokonaisuudessaan keskuksen.

Rataa hallinnoi upea klubirakennus,  jossa sijaitsee neljän tähden The President- hotelli. Ovella seisoo ovimies, viininpunaiseen pukuunsa sonnustautuneena valkeat hansikkaat kädessä.- Voinko auttaa hän kysyy kohteliaasti mennessään avaamaan ovea. Ei hullumpaa, kun astelee sisään ja katselee ympärille. Lobbyssä on pieni viihtyisä baari, josta avautuu näkymä viihtyisään ravintolaan. Hotellista löytyy 30 upeaa kahden hengen huonetta. Jos sisälläolo tai ammunnan seuraaminen alkaa pitkästyttää voi pulahtaa talon päädyssä olevaan uima-altaaseen.

Milan Sotran unelma ei vielä ole kokonaan valmis, sillä sisääntulokadun toiselle puolelle on suunnitteilla iso vesipuisto ja kansainvälinen golf-kenttä. Ampumaurheilufasiliteeteiltaan ampumakeskus täyttää kansainväliset mittapuut täysin, mutta Sotran ajatuksissa jatkossa onkin saada uusia ihmisiä tutustumaan ampumaurheiluun, siksi golf-rata ja vesipuisto.

KANSAINVÄLISEN TASON PUITTEET

Kivääriradalta löytyy 80 paikkaa, 25 m pistooliradalla paikkoja on 10 ryhmälle, villikarjuratoja on kaksi. Kaikki tämä on saatu mahtumaan suureen halliin.

Haulikkoratojakin on riittävän puoleisesti; 4 yhdistettyä trap, k-trap ja skeet-rataa ja lisäksi kaksi erillistä trap/k-trap-rataa.

Niin ja on sanomattakin selvää, että kaikki radat on varustettu elektronisin tulospalvelujärjestelyin

Kaiken kruunaa palkintojenjakopodium, joka on oivallisesti sijoitettu ulkoterassin kupeeseen. Näin katsojat voivat palkintojenjakoa odotellessaan nauttia vaikka kupposen caputcinoa ja tai lasin paikallista viiniä tai olutta.

GOURME-RUOKAA PIKKURAHALLA

Hotellin ravintolan hintataso ei ole päätähuimaava. Maukkaan kolmen ruokalajin lounaan saat 840 dinarilla, joka on 10,1 €. Hinta sisältää juomaksi kivennäisveden. Ei järin hullumpaa. Haulikkoradan vieressä on myös laadukas kahvila, jossa voit nauttia kisan aikana grilli-ja salaattipöydän antimia. Lihaherkkujen valmistusta voi ihailla ja nauttia taidokkaan kokin työskentelystä avogrillin ääressä. Vartaat ja juuri paistetut makkarat ovat varmasti parhaimmillaan asiakkaan noukkiessaan niitä lautaselleen.

Kisakeskuksista on tulossa juuri oikeanlaisia, ei vain ampumakeskuksia, vaan vapaa-ajan viettokeskuksia, jossa pääteemana onkin ampumaurheilu. Ja mikä tärkeintä oheispalvelut pelaavat ja saavat ihmiset viihtymään ja tulemaan uudestaan.

 

RA