Ilma-aseiden EM-kisat Jerevanista Moskovaan
5.7.2005 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mati Mark ohjeistamassa kilpailijoita Pilsenissä

ESC:n yleiskokous siirsi vuoden 2006 ilma-aseiden EM-kisat pois Jerevanista. Uusi kisapikka on Moskova

Kaksi vuotta sitten Pilzenissä ESC:n yleiskokouksessa kisan voitti Azerbaitsan. Maa esitteli silloin hienot olosuhteet, mutta nyt kun keväällä kisojen tekninen delegaatti Mati Mark vieraili Jerevanissa selvisi karu totuus.

– Siellä ei ollut niissä kuvissa näytetyistä paikoista oikeastaan mitään. Halli, jota he esittelivät oli aivan kilpailuille kelpaamaton. Täysi rauniokasa. Viikon aikana siellä ollessani näin vain ainoastaan kaksi bussia. Ei siellä mitään kuljetusta hotelleista kisapaikoille saa järjestettyä. Heillä ei ole koulutettuja tuomareita tai edes organisaatiotakaan pystyssä. Kaiken kukkuraksi valtio ja paikallinen olympiakomitea veitivät pois tukensa. Ainoa mahdollisuus oli siirtää ne muualle, kertoili Mati Mark kokemuksiaan Jerevanista.

Belgradin yleiskokous päättikin myöntää kisat sitten Moskovaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut Espanjan Madrid.

Koukous valitsi myös 2008-2009 EM-kisatpaikat:

2008 Ilma-aseet Sveitsi, Winterhur
2008 Junioreiden pist/kivääri (ruutilajit) Tsekki, Pilsen
2008 Haulikko, Kypros, Nikosia

2009 Ilma-aseet Tsekki
2009 Isot EM-kisat Kroatia, Osijek

Suomi havitteli haulikon kisoja, mutta hävisi ne Kyprokselle.

ra