KUUMEINEN VILJAMAA 12.
5.7.2005 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Rami Viljamaa

Toinenkin päivä jatkui Belgradissa helteisen kuumana. Suomalaisittain joukkueesta on paikanpäällä vasta osa kivääri- ja pistooliampujista, yhteensä 15 urheilijaa. Tällä hetkellä joukkue koostuu lähinnä kiväärin ja pistoolin junioriampujista ja  naiskiväärijoukkueesta. Tänään joukkue vahvistuu mieskivääriampujillaa. Keskiviikkona saapuvat sitten ensimmäiset haulikkoampujat. Joukkueenjäsenten kokonaismäärä on 58, joista urheilijoita 50.

Toisen kilpailupäivän suomalaisia kilpailijoista on mukana vain poikien olympiapistooliampuja Rami Viljamaa. Olympiapistooli on Viljamaan kolmoslaji, sillä hän ampuu myös vakio- ja urheilupistoolin kuten myös Jesse Peltomäkikin.

Viljamaan tuloskunto oli vielä aamulla täydellinen arvoitus, sillä hän on ollut kuumeessa aivan saapumisestaan saakka. Virallisen harjoituksen jälkeen Viljamaa oli täysin voipunut, eikä jaksanut syödä muun joukkueen kanssa, vaan aterioitsi huoneessaan.

Viljamaalla on päällä ennen lähtöään Suomesta saatu antibioottikuuri, mutta hän saa uuden kuurin tänään, kun edellinen päättyy.

– Aamulla olo jo hieman parempi, joten päätin tulla ampumaan. Täytyi nousta aamulla tuntia normaalia aikaisemmin ylös ja ottaa pari buranaa. Kurkku on tosi kipeä, todennäköisesti joku virusperäinen juttu, kun antibioottikaan ei tunnu auttavan. Tosin Järvinen (maajoukkuelääkäri) antaa nyt toisenlaisen kuurin, niin eiköhän se ala lähteä, miettiskeli Rami Viljamaa.

Viljamaa ampui 8 ja 6 sekunnin sarjat  kohtuullisesti, sitten 4 sekunnin ensimmäinen sarja oli eränsä paras (47), mutta toisessa Viljamaa sitten myöhästyi ja viimeiseen tauluun kirjautui vain viitonen.

– Tuli vähän kiire, mutta parempi viitonen kuin tyhjä taulu, puuskaisi Viljamaa.

Päävalmentaja Norvapalon mielestä taso poikien olympiapistoolissa on kova, ainakin ensimmäisen puolikkaan tiimoilta. Tasaista näyttää olevan. Olympiapistoolin tuli tälle kaudelle uusi sääntö (pitempi patruuna), joten kansainvälistä tasoa ja omaamme on hieman tässä kohdin vielä vaikea vertailla, tuumaili Norvapalo.

Ensimmäistä puolikasta johtaa Saksan Wagenitz (287). Wagenitzin sarjat olivat 94+97+96. Viljamaan tulos oli vastaavasti 272 ja sarjat 90+95+87. Viljamaa on ensimmäisen puolikkaan jälkeen 14.

Tilanne 1. puolikkaan jälkeen:

1. Philipp Wagenitz , GER               287
2. Gleb Rodin ,          RUS                287
3. Thibaut Sauvage, FRA                284
4. Leonid Ekimov,    RUS                 284
5. Christian Reitz, GER                    284 

14. Rami Viljamaa                      272

Toisen puolikkaan Viljamaa huomattavasti paremmin. Tulos oli 284 ja lopputulokseksi tuli 556.
– Muutin hieman ampumistani. Keskityin ensimmäiseen laukseen paremmin kuin aamulla, sitten muut laukaukset menevät myös siten varmemmin. Laitoin ja nostin itselleni ihan tarkoituksella vähän paineita toiseen puolikkaaseen. Se näytti toimivan, tuumaili Viljamaa kisan jälkeen. Rami Viljamaa nosti sijoitustaan kahdella pykällä. Lopullinen sijoitus oli 12.

Päävalmentaja ja lajipäällikkö Jarmo Hokkanen olivat oikein tyytyväisiä suojattinsa toimintaan.

– Rami ampui erinomaisesti, normaalisti hän ampunut tuollaisia 550 tuloksia, nyt 556 on erinomaisen hyvä varsinkin kun Viljamaa on kolmoslajiaan ampunut vasta kolmisen kuutautta. Taitaa olla SE näillä uusillä säännöillä, selvitti Hokkanen

Finaaliin menivät Saksan Philipp Wagenitz 577, Ransakan Thibaut Sauvage 575, Saksan Torsten Moses 572, Venäjän Leonid Ekimov 572, Romanian Marius Genadan 570 ja Venäjän Gleb Rodin 569.

Finaali kulki sitten edelleen saksalaisen Philipp Wagenitzin tahdissa, eikä hän luovuttanut johtopaikkaansa missään vaiheessa. Wagenitz laukoi uusiksi ME ja EE-tulokseksi 774, 5. Seuraavatkin mitalisijat menivät peruskilpailun kahdelle seuraavalle.

Joukkuekilpailun voitti Saksa 1716, hopea Venäjälle 1705 ja pronssi Ranskaan 1676.

 Tulokset

1. Philipp Wagenitz     GER     774,5 (577+197,5)
2. Thibaut Sauvage     FRA     772,3 (575+197,3)
3. Leonid Ekimov         RUS     769,7 (572+197,7)
4. Marius Genadan      ROM    769,7 (572+199,5)
5. Torsten Moses        GER      767,8 (570+195,8)
6. Gleb Rodin              RUS      760,3 (569+191,3)

RA