Kisafanfaari syntyi konsertin jälkeen
18.3.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Turun kaupungin orkesterin viulisti Juhani Forsman sävelsi SM-kisafanfaarin. Juhani on innokas pistooliampuja.

Järjestelytoimikunnassa pähkäiltiin kisafanafaaria. Toteutus oli tarkoitus tehdä livenä.

– Sain ensin yhden sävellyksen trumpetille ja minulta kysyttiin miten se soisi viululla. En saanut otetta siihen joten aloin miettiä asiaa uudestaan. Eilen oli konserrti ja asia pyöri mielessä koko ajan. Illalla sitten konsertin jälkeen se alkoi hissukseen muotoutua. Ensin mietin Varsinaissuomalaisten laulua ja kaikkea muuta. mutta sitten se vain alkoi syntyä mielessäni, selvitti säveltäjä fanfaarin syntyä.

Fanfaarista tuli katskelma saaristolaiselämää, keväistä merielämää. Ja homma pelittää. Fanfaarin esittävät Juhani Formanin lisäksi hänen vaimonsa Merja Väätäinen ja sävelltäjän kollega orkesterista Esko Vainisto.

 

ra