Henri Häkkinen ampui viidenneksi maailmancupissa Kiinassa
27.3.2006 klo 12:00

Henri Häkkinen ampui urallaan ensimmäisen kerran maailmancupin finaaliin Kiinassa maanantaina. Tuloksena oli viides sija.

Henri Häkkinen ampui ilmakiväärillä tuloksella 697,9 viidenneksi maailmancupin kilpailussa Kiinan Guangzhou´ssa maanantaina. 25-vuotias Joensuun Ampujia edustava Häkkinen oli peruskilpailun jälkeen 8:s tuloksella 595. Finaalissa hän nousi jo parhaimmillaan kolmanneksi. Häkkisen finaalin tulos oli 102,9.

Maailmancupin kilpailun voitti Intian Gagan Narang tuloksella 700,2 (597 + 103,2) ja sai voitostaan palkinnoksi myös olympiapaikan maalleen vuoden 2008 olympialaisiin Pekingiin.

”Finaalin tulos on OK. Peruskilpailuun jäi vielä parannettavaa”, Häkkinen kommentoi ensimmäistä maailmancupin finaalipaikkaansa.

Hyvä alku maailmancupin kilpailuille

Suomalaisampujat aloittavat mainiosti maailmancupin kilpailut Kiinassa, kun kivääriampuja 25-vuotias Henri Häkkinen ampui ensimmäisen kerran peruskilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon ja finaaliin. Finaalipaikan hän otti tuloksella 595 ampuen viimeiseen kymmenen laukaukseen sarjaan 98. ”Ensimmäinen kerta Kiinassa ja ensimmäisen kerran finaalissa, joten fiilis on hyvä. Tämä on paras saavutukseni maailmancupissa”, Häkkinen pohdiskeli heti kilpailun jälkeen. ”Peruskilpailuun jäi vielä parannettavaa. En kyllä nyt pysty sanomaan, mikä siellä meni pieleen.”

Kymmenen laukauksen finaalin Häkkinen ampui hienosti ja oli finaalin toiseksi paras. Muiden finalistien haparoidessa lahtelainen nousi jo kolmanneksi, mutta kaksi huonoa osumaa pudotti hänet lopulta viidenneksi. Finaalin 7:s laukaus oli vain 9,7 ja viimeinen 10:s vain 9,8. Kolmas sija olisi ollut aivan mahdollinen.

”Finaali ei jännittänyt ollenkaan”, Häkkinen kertoi. ”En edes huomannut oliko katsomossa paljon väkeä vai ei.”

Tapio Säynevirran valmentama Häkkinen on ollut viime kuukaudet hyvässä vireessä. Hän voitti runsas viikko sitten, 19.3., ilmakiväärin Suomen mestaruuden Turun Kupittaan urheiluhallissa tuloksella 702,1.

Olympiapaikkojen haku jatkuu tiistaina

Maailmancupin kilpailuissa Kiinassa ampujat kilpailevat maailmancupin menestyksen lisäksi myös maakohtaisista olympiapaikoista. Suomella on yksi olympiapaikka, jonka on ampunut Juha Hirvi pienoiskiväärin 3 x 40 laukauksen kilpailussa viime vuoden maailmancupin kilpailussa.

Tiistaina suomalaisista kilpailevat naisten ilmakiväärissä Marjo Yli-Kiikka ja Hanna Etula. Henri Häkkisellä on urakkanaan pienoiskiväärin makuuasennon karsinta. ”Nyt en osaa sanoa pienoiskiväärin karsinnasta mitään. Tavoitteena on karsinnan selvittäminen, vaikka harjoitukset olisivat olleen samaan aikaan kuin ilmakiväärin finaali”, Häkkinen totesi.

ISSF:n maailmancup, Guangzhou, Kiina. Miesten ilmakivääri, 10 metriä, 60 laukausta + finaali: 1) Gagan Narang Intia 700,2 (597 + 103,2), Tianyou Liu Kiina 699,6 (597 + 102,6), 3) Artem Khadjibekov Venäjä 699,1 (597 + 102,1), 4) Peter Sidi Unkari 698,3 (597 + 101,3), 5) Henri Häkkinen Suomi 697,9 (595 + 102,9), 6) Christian Planer Itävalta 697,4 (597 + 100,4), 7) Stevan Pletikosic Serbia & Montenergo 696,1 (596 + 100,1), 8) Are Hansen Norja 695,1 (595 + 100,1).