Marjut Heinonen ampui yhdeksänneksi Kairossa Egyptissä
18.5.2006 klo 12:00

Marjut Heinonen ampui yhdeksänneksi naisten skeetissä haulikkolajien maailmancupissa Kairossa Egyptissä torstaina 18. toukokuuta. Haapaveden Ampumaseuraa edustava 29-vuotias Heinonen rikkoi 69 kiekkoa 75:stä, mikä on hänen uusi arvokilpailuennätyksensä. Satakunnan Ampujia edustava Maarit Lepomäki rikkoi 68 kiekkoa ja sijoittui tasaisessa kilpailussa 17:nneksi. Hyvätasoisessa kilpailussa kuuden parhaan ampujan finaaliraja oli 71.

Maailmancupin voitti Slovakian 21-vuotias Danka Bartekova tuloksella 96 (72+24). Loistavasti finaalin 24 osumalla ampunut Bartekova jäi vain yhden osuman maailmanennätyksestä (97). Voitostaan hän sai palkinnoksi maalleen edustuspaikan 2008 olympialaisiin Pekingiin. Danka Bartekova ampui viime vuonna MM-pronssin. Lisäksi hän on junioreiden MM-hopea- ja –pronssimitalisti ja Euroopan mestari. Danka on ampunut koko kauden hyvin, sillä hän oli 3:s edellisessä maailmancupissa toukokuun alussa USA:n Kerrvillessä. Dankan kaksoissisar Lenka oli peruskilpailussa 11:s tuloksella 69. Lenka voitti nuorten MM-kultaa 2002 Lahdessa ja vuotta myöhemmin nuorten EM-kultaa.

Naisten skeetin finaali oli nuorten ampujien näytöstä. Finaalin kokenein ja menestynein ampuja, 42-vuotias azerbaidzhanilainen Zemfira Meftakhetdinova johti kilpailua peruskilpailun jälkeen, mutta finaalissa hän rikkoi vain 17 kiekkoa ja putosi kuudenneksi. Peruskilpailun tuloksellaan 74 hän sivusi maailmanennätystä. Meftakhetdinova on olympiavoittaja vuodelta 2000, MM-kultamitalisti vuosilta 1995 ja 2001 sekä olympiapronssimitalisti vuodelta 2004.

Naisten skeetiin olympiapaikan ovat maalleen ampuneet Danka Bartekovan lisäksi Ranskan Veronique Girardet-Allard, Saksan Christine Brinker, USA:n Haley Dunn ja Venäjän Svetlana Demina. Lisäksi ISSF on antanut olympiaisäntä Kiinalle maapaikan.

Haulikkolajien maailmancup, Kairo, Egypti, 18.5.2006.
Skeet, naiset, 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Danka Bartekova Slovakia 96 (72+24), 2) Christine Brinker Saksa 95/2 uusinnassa toisesta sijasta (72+23), 3) Chiara Cainero Italia 95/1 uusinnassa toisesta sijasta/2 uusinnassa kolmannesta sijasta (72+23), 4) Andria Eleftheriou Kypros 95/1 uusinnassa toisesta sijasta/1 uusinnassa kolmannesta sijasta (72+23), 5) Donglian Zhang Kiina 92 (71+21), 6) Zemfira Meftakhetdinova Azerbaidzhan 91 (74 peruskilpailun tulos sivuaa ME-tulosta+21), …9) Marjut Heinonen Suomi 69 (21+24+24), …17) Maarit Lepomäki Suomi 68 (23+24+21).
Skeet, miehet, 50/125 kiekkoa: 1) Rashed Al-Hajri Qatar ja Juan Miguel Rodriguez Kuuba 50, 3) Timo Laitinen Suomi (25+24), Saif Alfuttais Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, Alfredo Guillermo Torres Kuuba, Axel Wegner Saksa, Oleg Brun Ukraina, Valerio Luchini Italia, Mohamed El Sharkawy Egygti, Tino Wenzel Saksa, Salah Almutairi Kuwait, Tore Brovold Norja, Zaid Almutairi Kuwait, Mikola Milchev Ukraina, Antonis Nicolaides Kypros, Julio Dujarric Lembcke Dominikaaninen tasavalta, Josef Erbschwendtner Itävalta ja Evgeni Serbin Venäjä 49, 19) Marko Kemppainen Suomi 48 (24+24), …55) Jani Eklund Suomi 46 (23+23).

Maailmancupin aikataulu (ajat Suomen aikaa)
Haulikkolajien maailmancup, Kairo, Egypti. (Ajat ovat Suomen aikaa.)
pe 19.5. miesten skeetin 75-125/125 kiekkoa (Eklund, Kemppainen, Laitinen) ja 25 kiekon finaali klo 15.30 alkaen.
la 20.5. miesten kaksoistrapin harjoituspäivä
su 21.5. miesten kaksoistrapin peruskilpailun 150 kiekkoa ja 50 kiekon finaali klo 16.00 alkaen. Miesten kaksoistrapissa kilpailevat Simo Köylinen, Mikko Mäkitalo ja Joonas Olkkonen.
ma 22.5. trapin harjoituspäivä
ti 23.5. miesten trapin peruskilpailun 75/125 kiekkoa sekä naisten trapin 75 kiekon peruskilpailu ja 25 kiekon finaali klo 16.30 alkaen. Miesten trapissa kilpailevat Tommi Andelin, Tuomas Miromäki ja Petri Nummela. Naisten trapissa kilpailevat Noora Antikainen ja Satu Mäkelä-Nummela.
ke 24.5. miesten trapin peruskilpailun 75-125/125 kiekkoa (Andelin, Miromäki, Nummela) ja finaali klo 15.30 alkaen.