Sakari Viertola ampui vetterlin Y-sarjassa täydet 100 pistettä
7.6.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sibbo Skyttegille -seuraa edustava Sakari Viertola ampui ensimmäisenä suomalaisena täydet sata pistettä mustaruutiaseella.

Sakari Viertola ampui ensimmäisenä suomalaisena suustaladattavalla mustaruutiaseella, vetterlillä, täydet 100 pistettä Taruksen ennätyskelpoisissa kilpailuissa sunnuntaina 4. kesäkuuta Padasjoella. Missään muussa mustaruutilajissa tuota täyttä 100 pistettä ei ole vielä saavutettu.

Kilpalaukaukset ammuttiin kahteen tauluun. Toiseen tauluun Sakari Viertola teki kolme yhdeksikköä ja neljä kymppiä. Toisessa taulussa kaikki kuusi osumaa olivat kymppejä.

Vetterli on suustaladattavien mustaruutiaseiden vapaakiväärilaji. Ase voi olla alkuperäinen tai sen tarkka kopio. Ampumamatka on 50 metriä, tauluna kansainvälinen pistoolitaulu ja ammunta suoritetaan seisaaltaan.

Sibbo Skyttegille – seuraa edustava Viertola on ollut koko kevään hyvässä nousuvireessä. Kaksi viikkoa sitten Sakari ampui Salon kilpailuissa uuden Suomen ennätyksen tanegashimassa, sileäpiippuisella lunttulukkokiväärillä. Tulos on loistava 98 pistettä.

Suustaladattavilla mustaruutiaseilla on Suomessa kilpailtu jo yli neljännesvuosisata. Kaikissa mustaruutilajeissa, haulikkoa lukuun ottamatta, 30 minuuttia kestävässä kilpailussa ammutaan 13 laukausta. Osuman keskipisteen on oltava viivan ”paremmalla” puolella. 10 parasta osumaa lasketaan lopputulokseen. Paras saavutettavissa oleva tulos on siis 100 pistettä.

Veli-Pekka Karvinen