Venäjä voitti mitalitilaston 2002
21.7.2006 klo 12:00

Venäjä voitti mitalitilaston ampumaurheilun kaikkien lajien 48. MM-kilpailussa Lahdessa 2002. Se keräsi peräti 21 kultamitalia 109 mahdollisesta, joten käytännössä joka viides maailmanmestari oli venäläinen. Seuraavina mitalitaulukossa olivat Kiina 17 ja Saksa 14 mestaruudella.

Suomi ampui kotikisoissaan 12 mitalia: 1 kullan, 3 hopeaa ja 8 pronssia. Mitalien määrällä laskien Suomi oli kilpailujen kuudenneksi paras maa. Kultamitalien määrällä laskettuna Suomi löytyy mitalitaulukosta sijalta 16. Kultamitalin ampuivat Helena Juppala, Jenni Ranta ja Viivi Villa naisten 50 metrin pienoiskiväärin makuuasennon 60 laukauksen joukkuekilpailussa. Kroatiassa kolmikosta ampuvat Helena ja Viivi, joka avioiduttuaan on nykyisin Koivu. Kultamitaliaan he puolustavat Marjo Yli-Kiikan kanssa.

Tänä vuonna MM-kilpailut järjestävä Kroatia oli mitalitaulukossa jaetulla 34. sijalla. Sen saaliina oli yksi pronssi.

2002 MM-kilpailujen mitalitaulukkoon pääsi 37 maata.