Kai Jahnsson pettyi ammuntaansa
23.7.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kai Jahnsson ampui 569 ilmapistoolin peruskilpailussa ampumaurheilun MM-kilpailussa Kroatian Zagrebissa. Hän oli omassa erässään 36:s.

– Kyllä täällä oli pahemmat olot kuin kuvittelin. Oli aivan hirveän kuuma. En ole ikinä kokenut vastaavaa kilpailussa, kertoi 41-vuotias Jahnsson, joka edustaa Poliisien Ampumaseuraa.

– Aseen kahva oli märkä koko ajan. Tuntuma oli erilainen kuin normaalisti.

Jahnsson kertoi harjoitusten sujuneen MM-areenallakin hyvin, joten ilma-aseiden SM-kilpailussa maaliskuussa Turussa ammuttu 585 olisi voinut onnistua MM-kilpailussakin. Kilpailu vaan ei lähtenyt sujumaan oikein hyvin missään vaiheessa.

– Ongelmani olivat tekemisen puolella. Laukaus vaan ei tahdo lähteä ajallaan, minkä vuoksi tulee ysejä. Kun ysejä tulee, sitä yrittää vielä kovemmin tehdä hyvää suoritusta eikä laukaus lähde, Jahnsson kuvailee noidankehää.

Hän yritti jatkuvasti kuivalaukauksilla saada tekemisensä raiteilleen. Tänään se ei vain onnistunut.

– Aseen pito toimii kaikilla ampujilla hyvin. Liipaisulla ne erot tehdään. Harmittaa, kun valmistautuminen oli niin hyvä. Pääsimme Puustisen Jussin kanssa jopa Helsingin kaupungin kiinni olleelle ampumaradalle harjoittelemaan.

Miesten ilmapistoolin finaalin on klo 16.30 alkaen Suomen aikaa.

Miesten ilmapistooli, 10 m, 60 ls, peruskilpailusta finaaliin päässeet: 1) Wei Pang Kiina 584, 2) Mikhail Nestryjev Venäjä 583, 3) Victor Makarov Ukraina 583, 4) Jakkrit Panichpatikum Thaimaa 582, 5) Rashid Yunusmetov Kazakstan 582, 6) Zhongzai Lin Kiina 582, 7) Vladimir Isako Venäjä 581, 8) Vladimir Contcharov Venäjä 581.

Suomalaiset:
Peruskilpailun 1. erä: …40) Jyrki Turja Suomi 571, …59) Jari Koivu Suomi 564.
Peruskilpailun 2. erä: …36) Kai Jahnsson 569.

mv