Jesse Peltomäki 5:s poikien urheilupistoolissa
25.7.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jesse Peltomäki ampui viidenneksi poikien 25 metrin urheilupistoolin 60 laukauksen kilpailussa ampumaurheilun MM-kilpailussa Kroatian Zagrebissa tiistaina 25. heinäkuuta. Kilpailun voitti 580 ampunut Leonid Ekimov, joka voitti uusinnassa Ranskan Thibaut Sauvagen. 574 ampunut Jesse hävisi pronssimitalin kahdella pisteellä.

– En ole tyytyväinen. Odotin itseltäni parempaa tulosta. Omasta mielestäni minulla olisi ollut mahdollisuus ampua 580, Kuortaneen Kuntoa edustava Jesse totesi heti kisan jälkeen.

Jesse ei ollut asettanut itselleen sijoitustavoitetta, vain tulostavoitteen. Kisan jälkeen hän ihmetteli, että sijoittui omasta mielestään huonolla ammunnalla viidenneksi. Utelun jälkeen mitalisijan jääminen parin pisteen päähän harmitti.

– En minä tiedä miten muut ovat ampuneet. En minä seuraa tuloksia netistä, Jesse totesi. Kun hän ei seuraa muiden ampujien tuloksia, sijoitustavoitteita on mahdoton asettaa. Lisäksi Jesse keskittyy omaan ammuntaansa eikä mieti toisten tekemisiä.

Aiotko jatkossa osallistua esimerkiksi maailmancupin kilpailuihin päästäksesi kokeilemaan muiden ampujien tasoa?

– Isä siitä on puhunut, mutta minä en ole miettinyt.

Jesse Peltomäkeä valmentaa hänen isänsä Reino. Kaksikko on urakoinut MM-kilpailussa jo kolme lajia. Poikien 50 metrin pistoolissa Jesse oli 22:n ja poikien 10 metrin ilmapistoolissa 42:n. Torstaina on vuorossa Jesse todennäköisesti paras laji, poikien 25 metrin vakiopistooli, jolla hän ampui viime vuonna EM-kilpailussa neljänneksi.

Poikien 25 metrin urheilupistooli 60 ls

: 1) Leonid Ekimov Venäjä 580/50 uusinnassa, 2) Thibaut Sauvage Ranska 580/48 uusinnassa, 3) Ivan Stoukachev Venäjä 576, 4) Kyusang Park Korea 574, 5) Jesse Peltomäki Suomi 574, 6) Balazs Pal Unkari 574, 7) Zakir Khan Intia 572, 8) Fabrice Daumal Ranska 571, 9) Pongpol Kulchairattana Thaimaa 570, 10) Ruslan Lunev Azerbaidzhan 570.

mv