Mira Nevansuu hävisi pisteellä finaali- ja olympiapaikan
25.7.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mira Nevansuu hävisi pisteellä sekä finaali- että olympiapaikan naisten ilmapistoolin 40 laukauksen kilpailussa ampumaurheilun MM-kilpailussa Kroatian Zagrebissa tiistaina 25. heinäkuuta. Nevansuu ampui 382 ja oli peruskilpailussa 14:s. Hän sijoittui peruskilpailun ensimmäisessä erässä sijalle 11. Toisesta erästä vain kolme ampujaa laukoi paremman tuloksen.

– Voi että, nyt harmittaa, Mira Nevansuu totesi kuultuaan finaalipaikan olleen niin lähellä. Heti ensimmäisen erän jälkeen hän tiesi, ettei tulos riitä finaaliin, mutta toisen erän tulokset olivat yllättävän heikot.

Kuortaneen Kuntoa edustava 21-vuotias Mira ampui kolmannen ja neljännen sarjan loistavasti 98 ja 97. Ensimmäiset kaksi sarjaa sujuivat vaisummin 94 ja 93.

– Alussa taisi olla liikaa yrittämistä. Kai se oli liian kovaa halua tehdä hyvä tulos, hän mietti heti kisan jälkeen.

– Kyllä niihin kahteen ensimmäiseen sarjaan jäi parannettavaa. Liikaa tuli 9,9-osumia, hän totesi kuultuaan niukan putoamisen finaalista.

Tulos tyydytti

Peruskilpailun ensimmäisen erän voitti Venäjän Natalia Paderina tuloksella 387. Mira hävisi viisi pistettä.

– Tulokseen olen ihan tyytyväinen. Pystyin ampumaan omalla tasollani, kertoi Mira heti kilpailun jälkeen. Huhtikuun lopussa hän paukutti Virossa uuden Suomen ennätyksen 389. Uran ensimmäiseen aikuisten MM-kilpailuin hän lähti maltillisemmalla tavoitteella.

– Täällä en odottanut sellaisia lukemia. Ajattelin, että 20 parhaan joukkoon pitäisi päästä.

Miralla oli harjoituksissa vaikeuksia ampua, kun hallin valaistus oli hänelle outo. Kilpailussa kaikki sujui hyvin.

– Harjoituksissa en nähnyt kunnolla tähtäimiä. Kokeilin omaa lippaa, joka oli liian pitkä ja se peitti liikaa. Onneksi sain pistoolivalmentaja Paula Viitasaarelta lipan kilpailuun. Se tuntui todella hyvältä.

Naisten ilmapistooli, 10 m, 60 ls, peruskilpailun 1. erä

: 1) Natalia Paderina Venäjä 387, 2) Jun Hu Kiina 387, 3) Dina Aspandiyarova Australia 387, 4) Nino Salukvadze Georgia 384, 5) Viktoria Chaika Valko-Venäjä 384, 6) Munkzul Tsogbadrah Mongolia 383, 7) Ying Chen Kiina 383, 8) Gundegmaa Otryad Mongolia 383, 9) Galina Belyayeva Kazakstan 383, 10) Ljudmila Chabatar Valko-Venäjä 382, 11) Mira Nevansuu Suomi 382 (94+93+98+97), …29) Karoliina Keskitalo Suomi 377 (96+92+94+95).

Jaana Salo ampuu toisessa erässä, jonka tuloksia ei ole vielä käytettävissä kokonaisuudessaan.

mv