Mikko Mäkitalo ampui perushyvin
31.7.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

– Aika tasainen päivä. Tämä oli sellainen perushyvä tulos, Mikko Mäkitalo totesi ammuttuaan 19:nneksi tuloksella 134 kaksoistrapissa ampumaurheilun MM-kilpailussa Kroatian Zagrebissa maanantaina 31. heinäkuuta.

Miesten kaksoistrapin voitti tuloksella 190 Venäjän Vitali Fokejev, joka lunasti finaalipaikan vasta uusinnalla. 32-vuotias venäläinen oli vakuuttava finaalissa rikkoen kaikki 50 kiekkoa. Hän otti ensimmäisen arvokilpailuvoittonsa.

Salon Seudun Ampujia edustava 28-vuotias Mikko Mäkitalo tavoitteli MM-kilpailussa finaalipaikkaa. Nyt finaaliraja jäi kuuden kiekon päähän.

– Rata, kaikki paikat ja sää olivat ihan hyvät. En ainakaan itse havainnut yliyrittämistäkään. Oloja ei voi syyttää eikä mitään syitä keksiä, hän totesi.

– Jokaiseen sarjaan olisi voinut ampua pari kiekkoa enemmän.

Mäkitalo arveli ennen kilpailua finaalirajan olevan 140 kiekkoa, mikä on hänelle realistinen tulos. Sen hän pystyi ampumaan maailmancupissa Saksan Suhlissa, jossa tulos oli 183 (140+43). "Tasaisen vauhdin taulukolla" jokaisessa sarjassa pitäisi rikkoa 47 kiekkoa. Mäkitalo aloitti päivänsä rikkomalla ensimmäisessä sarjassa 45 kiekkoa.

– Sen jälkeen tiesin, että en ole vielä pihalla finaalitaistelusta, mutta seuraaviin sarjoihin olisi parannettava.

Toisessa sarjassa hän rikkoi jälkeen 45 kiekkoa. Sen jälkeen hän olisi päässyt uusimaan finaalipaikasta, jos olisi ampunut kolmannessa sarjassa kaikki 50 kiekkoa rikki. Viimeisen sarjan tulos oli 44.

Hyvä valmistautuminen

Mikko Mäkitalo kertoi valmistautuneensa kauteen hyvin ja viimeiset harjoitukset ja kilpailut sujuivat mallikkaasti. Jo tammikuussa hän leireili Ruotsin Hakan Dahlbyn kanssa USA:ssa lähes kaksi viikkoa. Sen lisäksi hän kävi kaksi kertaa leirillä Kanarian saarilla.

– USA:ssa olimme leirillä jenkkien maajoukkueen kanssa. Se oli todella hyvä. Talvella olin leireillä noin kuukauden, hän ynnäsi.

– Leirit on aloitettava jo tammikuussa, jos haluaa ampua hyvin ensimmäisissä maailmancupeissa maalis-huhtikuussa.

Mikko Mäkitalo arvioi ampuneensa noin 12.000 kiekkoa valmistautuessaan MM-kilpailuun.

EM-kisa ja maailmancupin finaali edessä

Mikko Mäkitalo ampuu tänä vuonna vielä kahdet arvokilpailut. Elo-syyskuun vaihteessa hän kilpailee Euroopan mestaruudesta Slovenian Mariborissa. Hyvien maailmancupsijoitusten ansiosta hän saanee paikan myös maailmancupin finaaliin, joka on lokakuun alussa Espanjan Granadassa. Mäkitalon lisäksi suomalaisista ovat maailmancupin finaalipaikassa kiinni Satu Mäkelä-Nummela ja Janne Kirvesmäki trapissa sekä Marko Talvitie olympiapistoolissa.

– Tämän viikon huilaan, mutta siten alkaa valmistautuminen EM-kilpailuun.

Ampumaurheilun 49. kaikkien lajien MM-kilpailu, Zagreb, Kroatia.
Miesten kaksoistrap, 150 kiekkoa + 50 kiekon finaali

: 1) Vitali Fokejev Venäjä 190 (140/4 uusinnassa finaalipaikasta +50), 2) Binyuan Hu Kiina 189 (142+47), 3) Roland Gerebics Unkari 187/13 uusinnassa pronssimitalista (142+45) (hankki olympiamaapaikan), 4) Richard Faulds Iso-Britannia 187/12 uusinnassa pronssimitalista (142+45) (hankki olympiamaapaikan), 5) Nan Wang Kiina 186 (142+44), 6) Joshua Richmond USA 185 (141+44), 7) Daniele Dispigno Italia 140/3 uusinnassa finaalipaikasta, 8) Rajyavardha Rathore Intia 139, 9) Abdulla Alkendi Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 139, 10) Mark Russel Australia 138, …19) Mikko Mäkitalo Suomi 134 (45+45+44), …43) Joonas Olkkonen Suomi 122 (39+37+46), …50) Jussi Anttonen Suomi 119 (34+41+44).
Miesten kaksoistrapissa oli jaossa kaksi maakohtaista edustuspaikkaa 2008 olympialaisiin Pekingiin.

mv