Skeet-ampujat aloittivat pummaillen
2.8.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen skeet-ampujat ovat aloittaneet ensimmäisen kilpailupäivän pummaillen ampumaurheilun MM-kilpailussa Kroatian Zagrebissa keskiviikkona 2. heinäkuuta. Kahden kierroksen jälkeen Timo Laitinen on rikkonut 47 (24+23) ja Tomi Aspholm 47 kiekkoa (25+22). Poikien sarjassa Jesse Louhelainen on ampunut loistavasti, tulos 48 kiekkoa (24+24). Marko Kemppainen on ampunut vasta yhden kierroksen tuloksella 23 kiekkoa. Joukkuekilpailussa suomalaiset ovat viidentenä.

Aikataulun mukaan Kemppainen ampuu toisen kierroksen klo 15 Suomen aikaa, mutta kilpailu on myöhässä D-paikalla. Marko on vuorossa noin klo 15.30.

Jesse Louhelainen on kahden kierroksen jälkeen jaetulla neljännellä sijalla vain kiekon päässä kärjestä. USA:n Troy Kensinger (24+25), Kyproksen Valentinos Michael (25+24) ja USA:n Wesley Wise ovat rikkoneet 49 kiekkoa. Jesse ampuu päivän kolmannen kierroksen kello 15.00 Suomen aikaa.

Miesten toisen kierroksen ollessa vielä kesken kolme ampujaa, Tanskan Jesper Hansen, Norjan Erik Watndal ja Saksan Tino Wenzel, on kärjessä tuloksella 50. Skeet-valmentaja Lauri Siltavirta arvioi kuuden ampujan finaalirajan olevat 122 kiekkoa.

– 123 kiekolla pääsee finaaliin ja 122 kiekolla uusintaan finaalipaikasta, hän tuumasi ensimmäisen kierroksen aikana.

Käytännössä suomalaiset ovat urheilutermeillä sanottuna selkä seinää vasten. Yksikin pummi pudottanee Laitisen ja Aspholmin finaalitaistelusta.

Laitinen ampuu kolmannen kierroksen klo 16, Aspholm 16.30 ja Kemppainen 17.00.