Viivi Koivu ennätyksellään ottelun SM-kultaan
13.8.2006 klo 12:00

Viivi Koivu ampui SM-kultaa hienolla tuloksella 686,6 (588+98,6). Mestaruus oli mainio palkinto tinkimättömästä työstä, jolla hän voittanut vastoinkäymiset. Viime talvena hän oli kyynärpään leikkauksessa, jonka vuoksi yli 5.000 harjoituslaukausta jäi ampumatta.
15-vuotias Tiia Törmälä on yksi suurimpia lupauksia naisten kivääriammunnassa. Tänä vuonna on tehnyt useita uusia ennätyksiä. Joensuun Onttolassa hän ampui pienoiskiväärin 3 x 20 laukauksen kilpailun, naisten ottelun, uuden N17-sarjan SE-tuloksen 676,7 (582+94,7).

Myllykosken Ampujia edustava 25-vuotias Viivi Koivu ampui hienolla tuloksella 686,6 (588+98,6) pienoiskiväärin 3 x 20 laukauksen Suomen mestaruuden Joensuun Onttolassa lauantaina 12. elokuuta. Hän jäi Marjo Yli-Kiikan finaalin Suomen ennätyksestä vain 0,2 pistettä.

Viivi Koivu voitti ylivoimaisesti 4,7 pisteellä Marjo Yli-Kiikan, jonka tulos oli 681,9 (584+97,9). SM-pronssin laukoi Kankaanpään Ampujien 15-vuotias Tiia Törmälä uudella N17-sarjan peruskilpailun Suomen ennätyksellä 676,7 (582+94,7). Tiia paransi kolme pistettä Viivi Koivun nimissä ollutta SE-tulosta 579.

Maakuntalehti Karjalaisen haastattelussa Viivi Koivu totesi melkein jo lopettaneensa ampumaurheilu-uransa, kun MM-kilpailut sujuivat heikosti Kroatian Zagrebissa. Hän kertoi huilanneensa pari viikkoa ja miettineensä uransa jatkamista. SM-voitto hyvällä tuloksella lämmitti Koivun mieltä, vaikka hän olisikin mieluummin ampunut hyvän tuloksen Zagrebissa. SM-voittotulos olisi riittänyt voittoon myös Zagrebissa.

Koivu totesi hyvän suorituksen perustekijäksi yksinkertaisesti rentouden. SM-kilpailussa hän pystyi ampumaan kuten harjoituksissa – ensimmäistä kertaa tämän kauden kilpailuissa. MM-kilpailussa hän sortui liian kovaan yrittämiseen.

Urheilukivääri 3×20 ls + finaali sarja N