Laitinen, Nummela ja Mäkitalo ranking-finaalin voittajat
18.9.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Timo Laitinen voitti skeetin, Petri Nummela trapin ja Mikko Mäkitalo kaksoistrapin ranking-finaalissa Kokkovuoren radalla Lempäälässä sunnuntaina 17. syyskuuta. Pohjois-Hämeen Ampujien järjestämässä tapahtumassa ampujat saivat nauttia aurinkoisesta ja lämpimästä säästä ja katsojat mielenkiintoisista kilpailuista.

Ranking-finaalissa nähtiin monta mielenkiintoista kaksinkamppailua. Esimerkiksi miesten kaksoistrapin finaalissa Mikko Mäkitalo pummasi viimeisestä neljästä kiekosta kaksi ja luuli jo hävinneensä Kim Känsälälle. Pettymys haihtui, kun Petri Nummela kuulutti finaalin päättyneen tasan ja komensi ampujat uusintaan. Känsälä aloitti uusinnan ja ampui molemmat kiekot ohi. Mäkitalo keskittyi vuorollaan pitkään ja rikkoi molemmat.

– Kunto on ihan ok. Tästä on tarkoitus harjoitella ihan hyvin maailmancupin finaaliin asti, totesi Salon Seudun Ampujia edustava 28-vuotias Mikko Mäkitalo. Maailmancupin finaali on tänä vuonna lokakuun alussa Granadassa Espanjassa. Mäkitalon lisäksi suomalaisista pääsivät Satu Mäkelä-Nummela (trap), Janne Kirvesmäki (trap) ja Marko Talvitie (olympiapistooli) ampumaan lajinsa 12 maailman parhaan finaalissa.

– Kokkovuoren radat eivät ole mitään helppoja ampua ja pystyin ampumaan hyviä sarjoja. Tällaisia kilpailuja saisi olla enemmän, kun nämä ovat ihan erilaisia kuin muut kilpailut. Tämä oli hyvää harjoitustakin, kun nyt tuli ammuttua kuusi sarjaa eli 300 kiekkoa.

Mäkitalo muisteli ampuneensa kolmannen tai neljännen ranking-finaalin voittonsa. Voittajat pokkasivat palkinnoksi 850 euron stipendin.

Pudotuskilpailuna käydyssä finaalissa voittajat pääsivät ampumaan normaalia kilpailua enemmän. Skeetin voittanut Laitinen ampui normaalin kaksipäiväisen kilpailun, 5 kierrosta ja finaali, yhdessä päivässä.

Haulikkojaoston puheenjohtaja Hannu Haapaniemi kirjoitti heti kilpailujen jälkeen sunnuntaina haulikkojaoston nettisivuille enteellisesti otsikolla ”Ranking-finaalit on ammuttu”. Maanantaina hän oli samaa mieltä.

– Parlamentissa pitää keskustella, kannattaako kilpailua jatkaa. Tämä ei tunnu kiinnostavan kaikkia ampujia eikä seuroja. Sopivaa päivää on vaikea löytää. Nytkin jahtikausi on alkanut, joten ampujia oli pois. Lisäksi kausi on pitkä, Haapaniemi sanoi.

Haulikon ranking-finaalin kolme parasta lajeittain:
Skeet: 1) Timo Laitinen, 2) Pekka Voutilainen, 3) Vesa Pietarila.
Trap: 1) Petri Nummela, 2) Ari Lehtonen, 3) Janne Kirvesmäki.
Kaksoistrap: 1) Mikko Mäkitalo, 2) Kim Känsälä, 3) Raimo Jokiniemi.

mv