Henri Häkkinen on Vuoden Sotilasurheilija 2006
25.1.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Yliluutnantti Henri Häkkinen on palkittu Vuoden sotilasurheilijana. Viestirykmentissä palveleva Häkkinen voitti viime vuonna kivääriammunnan sotilaiden maailmanmestaruuden (pika-ammunta).

Joukkuekilpailussa hän sai pronssia ja sotilaiden PM-kisoissa hopeaa. Lisäksi Häkkinen on saavuttanut useita Suomen mestaruuksia ja hyviä sijoituksia maailmancupkilpailuissa vuonna 2006.

Vuoden varusmiesurheiljaksi 2006 valittiin jääkäri Ville Pasanen. Pasanen voitti nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa pronssia kreikkalais−roomalaisessa painimuodossa. Pasasen palvelus Urheilukoulussa Hämeen Rykmentissä on tällä hetkellä keskeytetty loukkaantumisen vuoksi.

Vuoden sotilasvalmentajana palkittiin luutnantti Pekka Väisänen, joka on luotsannut Suomen meri−5−ottelun joukkuetta vuodesta 2004. Hänen valmennettavansa Sami Sorri ja Terhi Pyyhtiä ovat voittaneet 4 henkilökohtaista MM-kultaa ja 2 MM-hopeaa. Naisten joukkue sai pronssia vuonna 2006.

Porin Prikaati kahmi kiertopalkintoja

Pääesikunnan koulutusosasto jakaa vuosittain kiertopalkinnot. Seuraavat joukko−osastot voittivat kuluvana vuonna useamman kilpailun perusteella ratkeavat arvokkaimmat sotilas −SM−kilpailujen kiertopalkinnot:

Presidentti Urho Kekkosen kiertopalkinto: Porin Prikaati
Presidentti Kyösti Kallion kiertopalkinto: Porin Prikaati
Presidentti P E Svinhufvudin kiertopalkinto: Urheilukoulu
Presidentti Mauno Koiviston kiertopalkinto: Porin Prikaati
Presidentti Martti Ahtisaaren kiertopalkinto: Kainuun Prikaati
Lisäksi Kansanhiihto 2005 kiertopalkinnon saa vuodeksi haltuunsa Jääkäriprikaati.

Lisätietoja: http://www.puolustusvoimat.fi