Jämsän seudun koulutuskeskus tarjoaa loistavan mahdollisuuden urheilun ja opintojen yhdistämiseen
25.1.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jämsässä on mahdollisuus opiskella viidessä ammattioppilaitoksessa tai lukiossa ja opiskelun lisäksi keskittyä ampumaurheilun ohjattuun harjoitteluun. Erilaisia ammattitutkintoja on Jämsän seudun Koulutuskeskuksessa tarjolla yli 30. Viime vuosina suosiota ovat lisänneet niin sanotut kaksoistutkinnot, eli ylioppilastutkinnon ja ammattitutkinnon suorittaminen samanaikaisesti hieman venytetyllä opiskeluohjelmalla.

– Ampumaurheilun valmennuslinja on tarkoitettu lähinnä kivääri-, pistooli- ja riistamaaliampujille. Muitakaan ampumaurheilun lajeja ei pois suljeta, vaan niiden harjoitusolojen ja valmennustoiminnan kehittämistä tutkitaan, sanoo hankkeen alulle pannut Ville Virtanen.

Ampumaurheilijoiden valmentajana Jämsässä toimii Pasi Wedman, joka itse opiskelee Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteellisessä tiedekunnassa valmennus- ja testausoppia. Ammunta on koulutuskeskuksen uusin päälaji. Pidempään mukana ovat olleet alppihiihto, freestyle, maastohiihto ja motocross/enduro. Ampumaurheilun valmennusryhmän kooksi on kaavailtu 6-8 ampujaa.

– Olosuhteet kilpa- ja huippuampujan uraa suunnitteleville nuorille ovat Jämsässä erinomaiset. Urheilijoille tarkoitettu oppilasasuntola on maksuton, ja lisäksi nuorille tarjotaan ilmainen ateria 1-3 kertaa päivässä koulutusalasta riippuen, kertaa Virtanen. Valmennusmaksu lukukaudessa on noin 500 euroa/urheilija, ja se laskutetaan kahdessa erässä.

Ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin haetaan normaalisti yhteishaussa joustavaa hakumenettelyä käyttäen. Yhteishaun lisäksi urheilija laittaa hakemuksen Jämsän Seudun koulutuskeskuksen Urheiluvalmennukseen. Muista, että voit hakea Jämsään, vaikka olisit jo jossain muualla aloittanut toisen asteen opinnot. Hakuaika päättyy 15.3.2007. Hakulomakkeet löytyvät Koulutuskeskuksen nettisivujen kautta tai ne voi tilata Koulutuskeskuksesta.

Lisätietoja: veevee@veevee.info tai gsm 050 5977423.

Jämsän seudun Koulutuskeskuksen nettisivut: http://www.jkouke.fi/

Lisätietoja: https://www.ampumaurheiluliitto.fi/mp/db/file_library/x/IMG/23735/file/Jkoukeurheiluvalmennus.pdf