Marjut Heinonen 9:s skeetin maailmancupissa
22.3.2007 klo 12:00

Marjut Heinonen ampui skeetissä yhdeksänneksi haulikkolajien maailmancupissa Santo Domingossa torstaina 22. maaliskuuta. Haapaveden Ampumaseuraa edustava 30-vuotias Heinonen rikkoi 65 (20+22+23) kiekkoa.

Kauden ensimmäisen skeetin maailmancupin voitti USA:n Kemberly Rhode finaalin ME-tuloksella 98 kiekkoa. 75 kiekon peruskilpailussa Rhode ampui 73 kiekkoa ja 25 kiekon finaalissa hän rikkoi kaikki kiekot. Hän paransi Kiina Hong Yan Shin ME-tulosta yhden kiekon. 27-vuotias Rhode otti ensimmäisen suurkilpailuvoittonsa skeet-ampujana. Hän on voittanut kaksoistrapin olympiakultaa Ateenassa ja olympiapronssia Sydneyssä. Lisäksi hän oli Ateenassa skeetin olympiavitonen ja Sydneyssä skeetin olympiaseiska.

Kilpailussa jaossa olleen olympiamaapaikan ampui viidenneksi sijoittunut Ruotsin Nathalie Larsson. 22-vuotias Larsson on vuoden 2005 EM-kultamitalisti. Hän ampui Ruotsille jo toisen olympiapaikan Santo Domingossa. Ensimmäisen otti Håkan Dahlby voittamalla miesten kaksoistrapin.

Skeet, naiset, 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Kimberly Rhode USA 98 (finaalin ME-tulos) (73+25), 2) Haley Dunn USA 94 (72+22), 3) Cristina Vitali Italia 91 (69+22), 4) Veronique Girardet-Allard Ranska 90/4 uusinnassa neljännestä sijasta (68+22), 5) Nathalie Larsson Ruotsi 90/3 (69+21) (otti olympiamaapaikan), 6) Isabelle Ley Belgia 88 (68+20), 7) Connie Smotek USA 67, 8) Elena Little Iso-Britannia 67, 9) Marjut Heinonen Suomi 65 (20+22+23).