Heikki Meriluoto johtaa pummeitta skeetin maailmancupia Santo Domingossa
27.3.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Heikki Meriluoto johtaa pummeitta skeetin maailmancupia Santo Domingossa Dominikaanisessa tasavallassa tiistaina 27. maaliskuuta. Siilinjärven Urheiluampujia edustava 29-vuotias Meriluoto rikkoi ensimmäisenä kilpailupäivänä kaikki 75 kiekkoa. Myös Ranskan Anthony Terras on ampunut 75 kiekkoa.

Sibbo Skyttegilleä edustava 34-vuotias Timo Laitinen on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 18:s 72 kiekolla. Hänen sarjansa olivat lupaavan nousevasti 23, 24 ja 25 kiekkoa. Vuoden 2005 EM-pronssimitalisti on kahden kiekon päässä kuuden parhaan ampujan finaalirajasta.

 

Ateenan olympialaisten hopeamitalisti Marko Kemppainen rikkoi ensimmäisenä päivänä 71 (24+23+24) kiekkoa ja on 31:n. Suomussalmen Urheiluampujia edustava 30-vuotias Kemppainen on kolmen kiekon päässä finaalista.

 

Skeetin toisena kilpailupäivänä keskiviikkona ampujien urakkana on kaksi 25 kiekon sarjaa. Kuusi parasta pääsee ampumaan 25 kiekon finaalin.

 

Skeet-ampujat kilpailevat jokaisessa neljässä maailmancupin kilpailussa maapaikasta 2008 olympialaisiin Pekingiin. Paikan ottaa paras paikkaa vailla oleva. Lisäksi skeettareille on jaossa paikkoja maanosien mestaruuskilpailussa, esimerkiksi viisi paikkaa EM-kilpailussa heinäkuussa Espanjan Granadassa, ja yksi MM-kilpailussa Kyproksen Nikosiassa syyskuussa.

 

Suomalaisampujat ovat hankkineet jo kuusi olympiamaapaikkaa. Haulikkoampujilla on yksi paikka, jonka on ottanut Satu Mäkelä-Nummela trapissa. Kivääriampujilla on jo neljä paikkaa. Ne ovat ampuneet Juha Hirvi pienoiskiväärin täysottelussa, Henri Häkkinen miesten ilmakiväärissä sekä Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka naisten ilmakiväärissä. Pistooliampujilla on yksi paikka ja sen on ampunut Mira Nevansuu ilmapistoolissa. Ampumaurheiluliiton tavoitteena on seitsemän olympiamaapaikkaa.

 

Haulikkolajien maailmancup, Santo Domingo, Dominikaaninen tasavalta.

Skeet, miehet, 125 kiekkoa (tilanne 1. päivän 75 kiekon jälkeen): 1) Heikki Meriluoto Suomi ja Anthony Terras Ranska 75 (25+25+25), 3) George Achilleos Kypros, Jan Sychra Tshekki ja Jorge Atalah Chile 74 (24+25+25), 6) Abdullah Alrashidi Kuwait 74 (25+24+25), 7) Michael Nielsen Tanska ja Carlo Valdezromero Meksiko 74 (25+25+24), …18) Timo Laitinen Suomi 72 (23+24+25), …31) Marko Kemppainen Suomi 71 (24+23+24).

Maailmancupin ulkopuolella: Vesa Lautamatti Suomi 73 (24+25+24) ja Tomi Aspholm Suomi 71 (21+25+25).

Tulokset löydät seuraavasti. Mene osoitteeseen www.issf.tv. Siellä klikkaa sanaa ”Championships” Sen jälkeen valitse eli klikkaa 2007. Kilpailulistalta valitse oikea kilpailu eli Santo Domingossa järjestettävä maailmancup. Tämän jälkeen valitse vielä ”live results”. Sanasta ”men” pääset maailmancupin kilpailuun ja sanasta ”mqs” pääset maailmancupin ulkopuoliseen kilpailuun.

Lisätietoja: http://www.issf.tv