Marko Talvitie 30:s olympiapistoolin maailmancupissa Australiassa
30.4.2007 klo 12:00

Marko Talvitie oli 30:s olympiapistoolin maailmancupissa Australian Sydneyssä maanantaina 30. huhtikuuta. Lehtimäen Ampujia edustava 30-vuotias Talvitie ampui 569 (282+287) pistettä.

Olympiapistoolin kauden toisen maailmancupin voitti Kiinan Penghui Zhang hienolla tuloksella 788,2 (583+205,2). Loistavan finaalisarjan ampunut 29-vuotias Zhang jäi vain 0,6 pistettä Ralf Schumannin ME-tuloksesta. Zhang voitti olympiapistoolin MM-kultaa viime vuonna Kroatian Zagrebissa. Hän on olympiapistoolin rankingin ykkönen ja oli toinen kauden ensimmäisessä maailmancupissa Fort Benningissä USA:ssa – silloin kilpailun voitti Ralf Schumann finaalin ME-tuloksella 788,8.

Olympiamaapaikan otti Tshekin 23-vuotias Martin Podhrasky, joka sijoittui viidenneksi ja ampui 775,2 (580+195,2) pistettä. Peruskilpailun jälkeen hän uusi Bulgarian 35-vuotiaan Sabin Chaushevin kanssa olympiamaa- ja finaalipaikasta. Ensimmäisellä viiden laukauksen sarjalla he paukuttivat molemmat 44 pistettä. Toisen uusintasarjan Podhrasky voitti pistein 48-43. Huomattavasti kokemattomamman Podhraskyn meriittilistalta löytyy "vain" junioreiden MM-pronssi vuodelta 2002. Chaushev on vuoden 2005 EM-hopeamitalisti ja 2002 MM-kilpailujen neljäs.

– Vaikka kuinka haluaisi, niin aina ei voi voittaa. Eilisen harjoituksen tuloksella olisin ollut selkeästi finaalissa, mutta tänään en saanut huonoa putkea poikki, Marko Talvitie harmitteli kilpailuaan, joka käytiin poikkeuksellisesti yksipäiväisenä.

– Pinnoja ropisi pois selkeistä teknisistä virheistä, valitettavasti.

Talvitie on asettanut kauden tavoitteekseen olympiamaapaikan hankkimisen. Viime vuonna hän oli kauden ensimmäisessä maailmancupissa toinen tuloksella 780,0 (581+199,0) ja kauden päättäneessä maailmancupin finaalissa neljäs tuloksella 779,9 (584+195,9). Tänä vuonna Talvitien kausi on alkanut takkuisemmin, kun hän oli ensimmäisessä maailmancupissa 11:s 577 pisteellä.

– Uusi yritys Thaimaassa, Talvitie viittaisi kauden kolmanteen olympiapistoolin maailmancupiin, joka kilpaillaan kaksipäiväisenä ensi sunnuntaina ja maanantaina Bangkokissa.

Pistooli- ja kiväärilajien maailmancup (2/4), Sydney, Australia.

Olympiapistooli, miehet, 60 ls + 20 ls:n finaali

: 1) Penghui Zhang Kiina 788,2 (583+205,2), 2) Sergei Alifirenko Venäjä 783,1 (584+199,1), 3) Aleksei Klimov Venäjä 782,7 (585+197,7), 4) Sergei Poliakov Venäjä 782,0 (585+197,0), 5) Martin Podhrasky Tshekki 775,2 (580 / 44 ja 48 uusinnassa finaali- ja olympiamaapaikasta + 195,2), 6) Marco Spangenberg Saksa 772,1 (585+187,1), 7) Sabin Chaushev Bulgaria 580 / 44+43 uusinnassa finaali- ja olympiamaapaikasta, …30) Marko Talvitie Suomi 569 (282+287).