Satu Mäkelä-Nummela ampuu trapin finaalissa maailmancupissa Lonatossa
8.6.2007 klo 12:00

Satu Mäkelä-Nummela ampui finaalipaikan trapin maailmancupissa Italian Lonatossa perjantaina 8. kesäkuuta. Mäkelä-Nummela rikkoi 69 (21+23+25) kiekkoa. 75 kiekon peruskilpailun kuusi parasta ampuu 25 kiekon finaalin kello 17.30 alkaen.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 36-vuotias Satu Mäkelä-Nummela otti finaalipaikan hienolla kolmannella kierroksellaan. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneista ampujista hän oli ainoa, joka pystyi rikkomaan kaikki 25 kiekkoa kolmannella kierroksella.

– Viimeinen kiekko meni rikki toisella laukauksella, mutta kaikki muut menivät ensimmäisellä laukauksella, kertoo trap-lajien päävalmentaja Matti Nummela.

– 24 kiekkoa olisi vielä riittänyt uusintaan finaalipaikasta, mutta uusinnassa olisi ollut viisi ampujaa.

Maailmancupissa jaossa olleen olympiamaapaikan otti San Marinon 37-vuotias Daniela Del Din, joka hänkin ampui peruskilpailussa 69 (24+22+23) kiekkoa. Hän lähtee finaaliin kuudentena ja on finalisteista ainoa, jonka maalla ei jo ollut olympiamaapaikkaa ennen Lonaton kilpailua.

Satu Mäkelä- Nummela on ampunut Suomelle olympiamaapaikan voittamalla maailmancupin kesäkuussa 2006 Saksan Suhlissa. Silloin hän ampui finaalin SE-tuloksen 91 (70+21). Naisten haulikkolajeissa jokainen maa voi hankkia vain yhden olympiamaapaikan.

Suomen aikaa kello 17.30 alkava finaali pitäisi näkyä suorana internetissä osoitteessa www.issf.tv.

Haulikkolajien maailmancup (3/4), Lonato, Italia.

Trap, naiset, 75 kiekon peruskilpailu: 1) Zuzana Stefecekova Slovakia 72 (24+25+23), 2) Charlotta Kerwood Iso-Britannia 70 (23+25+22), 3) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 69 (21+23+25), 4) Lesley Goddard Iso-Britannia 69 (22+23+24), 5) Yoshie Ishibashi Japani 69 (22+24+23), 6) Daniela Del Din San Marino 69 (24+22+23) (otti olympiamaapaikan), …39) Noora Antikainen Suomi 61 (23+19+19).

Kuusi parasta ampuu 25 kiekon finaalin klo 17.30 alkaen.