Janne Himanka ampui kaksi skeetin SE-tulosta: finaali 149 ja peruskilpailu 124
10.6.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Himangan Metsästysseuraa edustava Janne Himanka rikkoi skeetin SE-tulokset viikonvaihteessa Oulussa. Hän paukutti peruskilpailun uudeksi SE-tulokseksi 124 kiekkoa ja finaalin SE-tulokseksi 149 kiekkoa. Kiekkoa vaille täydellinen kilpailu.

– Kyllä tästä kestää toipua. On edelleen ihan pöllähtänyt olo, Janne Himanka kertoili maanantaiaamuna.

– Laitisen Timo soitteli eilen maailmancupin reissulta lentokentältä ja kyseli, miten finaali oli mennyt ja miten kova tulos tuli. Sanoin, että täydet tuli. On muutenkin tullut onnittelusoittoja ja puhelin on piipannut viestejä.

Janne Himanka sanoo kisan olleen lähes täydellinen nappisuoritus. Peruskilpailussa karkasi vain yksittäinen B-kiekko vitospaikalta ensimmäisenä kilpailupäivänä lauantaina.

– B-puoli on ollut minulle vaikea. Se on minulle vähän luonnoton ampua, hän totesi.

– Kisan aikana jännitin todella paljon, mutta haulikkoa en ruvennut puristamaan missään vaiheessa. Itseluottamus oli huipussaan koko ajan. Tämän kilpailun aikana löysin itsestäni aivan uusia puolia.

30-vuotias Janne Himanka edustaa Himangan Metsästysseuraa. Tähän mennessä hänen parhaat saavutuksensa arvokilpailuissa ovat kaksi MM-kultaa. Hän voitti nuorten maailmanmestaruuden 1997 Perun Limassa tuloksella 121. Timo Laitisen ja Jani Eklundin kanssa hän voitti aikuisten MM-joukkuekultaa 1998 Barcelonassa.

– Tällä viikolla en haulikkoon koske. Sen jälkeen rupean taas ampumaan kisan kerrallaan.

Kovatasoinen kilpailu

– Nuorten Y20-sarjassa Vesa Pietarila Lounais-Hämeen Ampujista (L-HA) sivusi voimassa olevaa nuorten Suomen ennätystä tuloksella 142. Lisäksi Y20-sarjassa ampunut Suomussalmen Urheiluampujia edustanut Pekka Heinonen ampui oman ikäluokkansa, Y15-sarjan, uuden Suomen ennätyksen 94, kertoo Anssi Hintikka.

– Olosuhteet kisassa olivat tuuliset, joten tuloksia voidaan pitää erinomaisina.

Täydelliset tulokset löydät täältä: www.ammuntatulokset.fi/2007/20070610_oulu_skeet.htm