Simo Köylinen 45:s kaksoistrapin maailmancupissa, USA:n Richmond voitti
11.6.2007 klo 12:00

USA:n 21-vuotias Joshua Richmond voitti hyvällä tuloksella 191 (142+49) kiekkoa kaksoistrapin maailmancupin Lonatossa Italiassa maanantaina 11. kesäkuuta. Erittäin hienon finaalisarjan ampunut Richmond voitti maailmancupin lisäksi olympiamaapaikan.

Richmond oli viime vuonna kaksoistrapin MM-kilpailussa kuudes. Tänä vuonna hän oli neljäs kauden ensimmäisessä maailmancupissa Santo Domingossa Dominikaanisessa tasavallassa maaliskuussa.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 29-vuotias Simo Köylinen oli parhaana suomalaisena 45:s tuloksella 127 (37+43+47) kiekkoa. Hän oli harmissaan huonon kilpailun jälkeen.

– Tänään ei vain ammunta lähtenyt kulkemaan. Vasta viimeinen sarja oli normaalia ammuntaa. Sitä ennen tuntui kuin joku muu olisi käynyt ampumassa, hän manasi kilpailuaan.

– Ammunta nyt vain on tällaista välillä.

Köylinen voitti hyvällä tuloksella 185 (139+46) kiekkoa kansainvälisen Barczi cupin Slovakiassa kesäkuun alussa. Sillä tuloksella hän olisi päässyt tänäänkin vähintään uusimaan finaalipaikasta.

– Olot olivat hyvät. Aamulla oli vähän pilvistä, mutta sen jälkeen aurinko on paistanut. Kärki on ampunut ihan hyviä tuloksia. Tänä vuonna maailmancupin finaaliraja on ollut 139 tai 140.

Köylinen totesi ajatustensa siirtyneen seuraavaan maailmancupiin. Kauden neljäs ja viimeinen haulikkolajien maailmancup on Slovenian Mariborissa kesä-heinäkuun vaihteessa. Miesten kaksoistrapin kilpailupäivä on 3. heinäkuuta. Yksi kauden tärkeimmistä tapahtumista on EM-kilpailu heinäkuussa Espanjan Granadassa. Kaksoistrapparit ampuvat Euroopan mestaruudesta perjantaina 13. heinäkuuta.

– Odotan jo Mariborin kilpailua. Sitä ennen pääsen harjoittelemaan kunnolla kotiradalle Orimattilaan. Kilpailujen vuoksi harjoitteleminen on jäänyt vähälle, Köylinen sanoi.

Haulikkolajien maailmancup (3/4), Lonato, Italia.

Miesten kaksoistrap, 150 kiekon peruskilpailu + 50 kiekon finaali: 1) Joshua Richmond USA 191 (142+49), 2) Vitali Fokejev Venäjä 188 (140+48), 3) Daniele Di Spigno Italia 187 (139+48), 4) Ronjan Sodhi Intia 186 (141+45), 5) Qiang Pan Kiina 185 (139+46), 6) Håkan Dahlby Ruotsi 184 (139+45), …45) Simo Köylinen Suomi 127 (37+43+47), …53) Jussi Anttonen Suomi 119 (40+41+38).