Jussi Anttonen ampui kaksoistrapin SM-kultaa Orimattilassa
7.7.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jussi Anttonen ampui kaksoistrapin Suomen mestaruuden kotiradallaan Orimattilassa lauantaina 7. heinäkuuta. Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Anttonen paukutti rikki 175 (134+41) kiekkoa ja voitti ylivoimaisesti. Salon Seudun Ampujien Mikko Mäkitalo hävisi 14 kiekkoa ja OSU:n Simo Köylinen 19 kiekkoa.

– Suomen mestaruuden ja harjoituskavereiden voittamisen lisäksi mieltä lämmittää peruskilpailun viimeinen sarja, Anttonen kommentoi kilpailua. Anttonen ampui 150 kiekon peruskilpailussa 44+43+47 kiekkoa ja johti sen jälkeen 12 kiekolla.

– En oikein kunnolla jaksanut keskittyä SM-kilpailuun enkä saanut kisaan kunnon sykettä. Ajatukset ovat jo EM-kisareissussa. 12 kiekon johdossa oli helppo lähteä finaaliin.

Suomen maajoukkuekolmikko, Anttonen, Köylinen ja Mäkitalo, ampui maailmancupin kilpailun tiistaina 3. heinäkuuta Slovenian Mariborissa. He matkustivat Suomeen vasta torstai-iltapäivällä. Huomenna sunnuntaina he lähtevät EM-kilpailuun Espanjan Granadaan. Kaksoistrapin EM-mitaleista ja yhdestä olympiamaapaikasta kilpaillaan perjantaina 13. heinäkuuta.

– EM-kilpailuun lähden nöyränä. Tavoite on ampua mahdollisimman hyvin. Jos EM-kisassa pystyy ampumaan kolme 47 kiekon sarjaa, pääsee kuuden parhaan finaaliin, sanoi nastolalainen Anttonen, joka viettää huomenna sunnuntaina 30-vuotissyntymäpäiviään.

Anttonen aloitti kauden hienosti ampumalla 11:nneksi maailmancupissa maaliskuun lopulla Santo Domingossa Dominikaanisessa Tasavallassa. Ensimmäisessä kilpailussaan hän rikkoi 137 kiekkoa ja jäi kolme kiekkoa finaalipaikasta. Sen jälkeen maailmancupin kisat ovat sujuneet huomattavasti vaisummin: kesäkuussa Italian Lonatossa hänen tuloksensa oli 119 kiekkoa ja viime viikolla Mariborissa 126 kiekkoa.

– Jos tietäisin, missä vika on, olisin sen jo korjannut. En ole ampunut harjoituksissakaan kuin 43-44 kiekon sarjoja, hän totesi.

– Granadan haulikkoradoilla en ole aiemmin kilpailut, mutta kävimme siellä harjoitusleirillä pari vuotta sitten. Se on hyvä paikka ampua.

Kaksoistrapin SM-kilpailu, Orimattila, Salolan ampumakeskus, Orimattilan Seudun Urheiluampujat, 7.7.2007.

Kaksoistrap, miehet, 150 kiekon peruskilpailu + 50 kiekon finaali

: 1) Jussi Anttonen Orimattilan Seudun Urheiluampujat (OSU) 175 (134+41), 2) Mikko Mäkitalo Salon Seudun Ampujat (SaSA) 161 (122+39), 3) Simo Köylinen OSU 156 (121+35), 4) Niko Hyvärinen OSU 155 (112+43), 5) Sami Ritsilä Rantasalmen Urheilu- ja Metsästysampujat (RUMA) 147 (115+32), 6) Ville Sonninen Siilinjärven Urheiluampujat (SiUra) 146 (111+35).