EM-kilpailussa harjoituspäivä
10.7.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheilun Euroopan mestaruuskilpailujen ensimmäinen virallinen harjoituspäivä oli Espanjan Granadassa tänään tiistaina 10. heinäkuuta, kun pistooli- ja kivääriampujat sekä liikkuvan maalin ampujat pääsivät harjoittelemaan. Haulikkoampujat aloittivat jo eilen maanantaina ratoihin tutustumisen. Ensimmäiset kilpailut ovat huomenna keskiviikkona.

Suomalaisurheilijoista ampuivat pistooliampujat Jesse Peltomäki ja Ritva Karri, liikkuvan maalin ampujat Mårten Westerlund ja Sami Heikkilä, kivääriampujat Mikko Ollikainen, Olli Ruokolainen, Pauliina Frilander, Tiia Törmälä, Juha Hirvi ja Henri Häkkinen sekä haulikkoampujat Jussi Anttonen, Simo Köylinen ja Mikko Mäkitalo.

Granadan ampumaurheilukeskus, virallisesti GEAR de Tiro Olimpico Juan Carlos I, on runsaat kymmenen kilometriä Granadan ulkopuolella, mikä Granadan liikennejärjestelyillä tarkoittaa runsaan puolen tunnin ajomatkaa – onneksi ilmastoiduilla linja-autoilla. Ampumaurheilukeskuksessa on todella hienot radat enintään sadan metrin kävelymatkan päässä paviljongista – vain liikkuvan maalin ampujat joutuvat kilpailemaan väliaikaisilla radoilla, jotka saatiin valmiiksi vasta tänään. Vain liikkuvan maalin ja haulikkolajien ampujat joutuvat kärvistelemään runsaan 30 asteen helteessä. Pistooli- ja kivääriradoilla sekä paviljongissa ilmastointi toimii hienosti.