Heikki Meriluoto yhdentenätoista EM-skeetissä
18.7.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Heikki Meriluoto on parhaana suomalaisena jaetulla yhdennellätoista sijalla EM-skeetissä ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Espanjan Granadassa keskiviikkona 18. heinäkuuta. Meriluoto on rikkonut 48 (24+24) kiekkoa. Kiekon vähemmän, 47 (22+25), ampuneen Timo Laitisen sijoitus on jaettu 25:s sija. Marko Kemppainen rikkoi 46 (25+21) kiekkoa ja on jaetulla sijalla 35.

Italian Valerio Luchini, Tshekin Jan Sychra, Ranskan Anthony Terras ja Latvian Boris Timofejevs olivat ensimmäisenä päivänä erehtymättömiä ja rikkoivat kaikki 50 kiekkoa.

Miehet ampuvat huomenna torstaina kaksi 25 kiekon sarjaa. Perjantaina on vuorossa yksi 25 kiekon sarja ja kuuden parhaan ampujan finaali.

Meriluoto tyytyväinen

– Pane sinne, että ammuin yli, kun oli liian paksut sukat, Heikki Meriluoto naureskeli hyväntuulisena ensimmäisen kilpailupäivän urakkansa jälkeen. Siilinjärven Urheiluampujia edustava 29-vuotias Meriluoto paukutti rikki 48 (24+24) kiekkoa.

– Ammunta sujuu hyvin. Ensimmäisen päivän jälkeen olen ihan hyvässä tilanteessa ja omassa tavoitteessani. Mitään ei ole vielä menetetty.

Meriluoto totesi, että Granadan skeetradat on viritetty vauhdikkaiksi ja että nopeasti lentävät kiekot ovat hänen mieleensä. Päivän aikana voimistunut tuuli teki skeetin haastavammaksi, kun se painoi A-kiekkoa alaspäin ja nosti B-kiekkoa. Meriluoto pummasi ensimmäisellä kierroksella nelospaikan toisen tuplakiekon toisen kiekon eli A-kiekon. Toisella kierroksella hän ampui ohi kolmospaikan tuplakiekon ensimmäisen kiekon eli A-kiekon.

– Ampuminen on kuin tennislyönti. Lujasti lentävässä kiekossa ei ehdi ajatella mitään, pitää antaa mennä vaan, hän sanoi.

– Huomenna vähän ohuemmat sukat jalkaan ja toinen sarjoista täyteen. Täysi sarja on huomisen tavoite.

Laitinen avasi normaalisti

– Se oli sellainen normaali aloitus tälle vuodelle, Timo Laitinen arvioi ensimmäistä sarjaansa, jossa hän rikkoi 22 kiekkoa. Toisella sarjallaan hän paukutti jokaisen kiekon rikki vakuuttavasti. Kahden kierroksen jälkeen hänen tuloksensa on 47 (22+25) kiekkoa.

– Toinen sarja oli ihan jees. Ei ole mitään estettä, etteikö ammunta jatkuisi samanlaisena.

Sibbo Skyttegilleä edustavalla 34-vuotiaalla Laitisella oli ensimmäisellä kierroksella vaikeuksia nelos- ja vitospaikoilla. Nelospaikalla hän pummasi yksittäisen A-kiekon sekä ensimmäisen tuplakiekon jälkimmäisen kiekon eli B-kiekon. Vitospaikalta hän ampui ohi yksittäiskiekon eli B-kiekon. Hän totesi sopeutuneensa Granadan kuumuuteen ja välillä tuulisiin oloihin hyvin. Kisan ainut ongelma on ollut aloituskierros.

– Kyllähän siihen herkästi yliyrittämistä tulee, kun ensimmäinen kierros on ollut vaikea. Tässä tilanteessa olen ollut aiemminkin ja olen jälleen kerran – valitettavasti. Mutta eiköhän se siitä.

Tuuli sotki Kemppaisen toisen kierroksen

Suomussalmen Urheiluampujia edustava 31-vuotias Marko Kemppainen aloitti EM-skeetin hienosti rikkomalla ensimmäisen kierroksen kaikki 25 kiekkoa. Toisella kierroksella tahti oli toinen, kun hän rikkoi 21 kiekkoa. Hän ampui ohi ykköspaikan tuplakiekon ensimmäisen kiekon eli A-kiekon, kolmospaikan tuplakiekon jälkimmäisen kiekon eli B-kiekon ja nelospaikan molempien tuplakiekkojen jälkimmäiset kiekot eli B- ja A-kiekon.

– Tuuli heitti sen ykköspaikan kiekon. Sen jälkeen Marko yritti liikaa. Ohi ei enää kärsi ampua, totesi Lauri Siltavirta, joka toimii skeetin päävalmentajana ja Marko Kemppaisen henkilökohtaisena valmentajana. Siltavirta manasi Kemppaisen huonoa tuuria.

– Marko sattui juuri silloin radalle, kun tuuli yht´äkkiä yltyi. Hän oli vielä vasemmalla laitimmaisella radalla, jonne tuuli sopii parhaiten. Peli ei ole pelattu, ennen kuin se on loppu.

Ammunnan EM-kilpailu, Espanja, Granada, 11-21.7.2007.

Skeet, miehet, 50/125 kiekkoa (1/3 kilpailupäivä)

: 1) Valerio Luchini Italia, Jan Sychra Tshekki, Anthony Terras Ranska ja Bori Timofejevs Latvia 50, 4) kuusi ampujaa 49 kiekkoa, 11) Heikki Meriluoto Suomi ja 13 muuta ampujaa 48 kiekkoa, 25) Timo Laitinen Suomi ja 9 muuta ampujaa 47 kiekkoa, 35) Marko Kemppainen Suomi ja 11 muuta ampujaa 46 kiekkoa.