Maarit Lepomäki ampui skeetin EM-pronssia
19.7.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Maarit Lepomäki ampui skeetin EM-pronssia Espanjan Granadassa torstaina 19. heinäkuuta. Satakunnan Ampujia edustava 50-vuotias porilainen Maarit Lepomäki paukutti rikki 92 (71+21) kiekkoa.

– Olen tyytyväinen. Sain enemmän kuin hain, totesi Maarit Lepomäki finaalin jälkeen. Lepomäki ampui uransa 17. EM-kilpailun ja otti uransa kuudennen EM-mitalin, joista kolme on kultaista, yksi hopeinen ja nyt kaksi pronssista. Granadassa hän puolusti viime vuoden EM-pronssia.

EM-kultaa ampui Italian Chiara Cainero tuloksella 95 (71+24) kiekkoa ja EM-hopeaa Saksan Christina Brinker tuloksella 94 (71+23) kiekkoa. Kisassa jaossa olleen olympiamaapaikan otti viidenneksi sijoittunut Lucia Lilia Mihalache.

Marjut Heinonen on jo ampunut Suomelle maapaikan naisten skeetissä. Suomalaiset eivät Granadassa kilpailleet maapaikasta 2008 olympialaisiin, koska naisten haulikkolajeissa, skeetissä ja trapissa, jokainen maa voi saada vain yhden paikan. Kaikkiaan suomalaiset ovat ampuneet kahdeksan olympiamaapaikkaa.

– Nyt arvokilpailu-ura on loppu. Ammun tänä kesänä muutaman kilpailun sen mukaan, mitä juoksuharrastukselta aikaa jää, sanoi Lepomäki, joka aikoo juosta maratonin syyskuun alussa Levillä. EM-kilpailujen lomassakin hän juoksi 2,5 tunnin lenkin maanantaiaamuna. Kisapäivinä hän teki vain puolen tunnin aamulenkin.

– EM-kilpailun tulokseen olen tyytyväinen. Se on aivan samaa tasoa kuin harjoituksissakin. Joskus harjoituksissakin on tullut huonompia sarjoja. Nyt se tuli finaaliin.

Haapaveden Urheiluampujia edustava 30-vuotias Marjut Heinonen oli kuudes tuloksella 89 (69+20) kiekkoa uransa ensimmäisessä finaalissa.

– Ammuin liian varovaisesti. Vasta kuutospaikalla pääsin oikeaan rytmiin. Huono finaalisarjan tulos harmittaa, oulunsalolainen Heinonen manasi kilpailun jälkeen.

– Peruskilpailun tulokseen olen muuten tyytyväinen, mutta kaksi kasipaikan B-kiekon pummia harmittavat. Täällä heitintornin luukku on niin iso, etten nähnyt kiekkoa kunnolla. Finaalissa en enää katsonut luukkuun, vaan otin kiekon kiinni myöhemmin.

Ammunnan EM-kilpailu, Granada, Espanja, 11-21.7.2007.
Skeet, naiset, 75 + 25 kiekkoa:

1) Chiara Cainero Italia 95 (71+24), 2) Christina Brinker Saksa 94 (71+23), 3) Maarit Lepomäki Suomi 92 (71+21), 4) Louiza Theofanous Kypros 91/2 uusinnassa neljännestä sijasta (69+22), 5) Lucia Lilia Mihalache Romania 91/1 (69+22), 6) Marjut Heinonen Suomi 89 (69+20).