Teijo Kimpimäki vakiopistoolissa neljäs universiadeissa
12.8.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teijo Kimpimäki ampui upeasti neljänneksi vakiopistoolissa tuloksella 568 universiadeissa Thaimaan Bangkokissa sunnuntaina 12. elokuuta.

– Kisa oli hyvä, vaikka alku takkusi, Seinäjoen AMK:n opiskelija kertasi tulokseen 568 päättynyttä sarjaansa.

– Taso oli samanmoinen kuin tämän vuoden EM-kisoissa.

Kisan voitti Unkarin Adrian Pal Balazs, joka tähtäsi pisteet 572. Toinen oli Saksan Marcel Goelden ja kolmas Venäjän Leonid Ekimov, 571. Tulos oli siis kolme pistettä suomalaista parempi.

– Ei neljänneksi jääminen harmita, Kimpimäki sanoi.

– Tämä oli toiseksi paras vakiopistoolilla ampumani tulos ja sama kuin 2003 EM-kisoissa.

Lauantaina Kimpimäen ampuminen takkusi aseeseen tulleen syöttöhäiriön takia, mutta sunnuntaina kaikki toimi moitteettomasti eikä edellispäivä jäänyt kaivelemaan.

Turun yliopistossa opiskeleva Rami Viljamaa sai kilpailussa pisteet 551 ja oli 15.

Hanna Pitkänen ampui naisten pienoiskiväärin 50 metrin asentokilpailussa, jonka tulokset saadaan sunnuntaina iltapäivällä.

Maanantaina Kimpimäki ja Viljamaa osallistuvat 10 metrin ilmapistoolikisaan, joka on molemmille näissä kisoissa täytelaji. Hanna Pitkäsen ohjelmassa on 60 laukausta makuuasennosta pienoiskiväärillä ja Karoliina Helle aloittaa viikon urheilupistoolilla 25 metrin matkalla.

Väisäset jatkavat sulkapallossa

Elina ja Maria Väisänen aloittivat sulkapallon kaksinpelinsä voitokkaasti. Maria voitti Sri Lankan Sureni Nandasirin helposti 2–0 (21–5,21–8).

– Ottelu oli vähän hankala, kun vastustaja oli niin heikko ja hallin ilmastointi aiheutti pelaamista vaikeuttavan ilmavirran, Stadia AMK:ssa opiskeleva Maria ruoti avaustaan.

Seuraavalla kierroksella kello 11.30 Suomen aikaa vastus kovenee huomattavasti, kun vastaan tulee Venäjän Anastasia Prokopenko.

Elina Väisänen sai tehdä kovemman aamupuhteen Viron Helen Reinon kanssa. Elina voitti lopulta 2–0, mutta erälukemat 22–20 ja 28–26 kertovat tiukasta taistelusta.

– Vastustajalla oli kyllä tuuria, kun kaksi kertaa ottelupallotilanteessa sai sulan verkon kautta hänen kannaltaan oikealle puolelle, Elina puhisi tiukkaa peliään.

– Lisäksi hän syötti koko ajan lyhyttä, Helsingin Yliopiston opiskelija kertoi.

Elina väisäsellä näytti olevan fyysinen etu puolellaan, sillä kun Reino ei saanut palloja tapettua haluamallaan tavalla, hän joutui liikkumaan sen verran, että puuskutti näkyvästi ottelun loppua kohden.

Elina Väisäsen seuraava vastustaja sunnuntain puolessa päivässä Suomen aikaa on Etelä-Korean Hyun Jin Lee.

Yleisurheilussa Keskitalo ja Laamanen jatkoon karsinnoista

Sari Keskitalo juoksi Thammasatin yliopiston yleisurheilustadionilla aamun 200 metrin alkuerässään toiseksi ja jatkoon ajalla 24,82. Erän voitti sadasosan paremmalla ajalla Japanin Momoko Takahashi. Kaikkien alkuerien nopein oli Ukrainan Irina Shtankgyejeva ajalla 23,61. Lapin yliopiston opiskelija juoksee 200 metrin toisissa alkuerissä kello 13.06 Suomen aikaa.

Pauliina Laamanen linkosi keihäänsä tulokseen 52,17 ja pääsi finaaliin toiseksi viimeisenä heittäjänä. Tulos syntyi vasta viimeisellä heitolla. Karsinnan pisimmän kaaren heitti universiadien isäntämaa Thaimaan Buoban Pamang 58,35.

Joensuun yliopistossa opiskeleva Laamanen heittää naisten keihään finaalissa tiistaina.

Jussi Heikkilä juoksi 400 metrin aitojen semifinaalissa, mutta jäi erässään kuudenneksi ajalla 51,04. Erästä neljäntenä jatkoon mennyt Iso-Britannian Steven Green juoksi 50,59. Parasta vauhtia välierissä piti Puerto Ricon Javier Culson, joka pisteli aidatun ratakierroksen aikaan 49,68.

Iltapäivällä suomalaisyleisurheilijoista kisaavat myös Tampereen yliopiston opiskelija Tanja Mäkinen kiekossa ja University of Northern Iowassa opiskeleva Jarno Kivioja seipäässä. Molempien finaalikilpailut alkavat kello 13 Suomen aikaa.

Koripallojoukkueella vastassa Serbia

Suomen koripallojoukkueella on 11.30 Suomen aikaa edessään kova ottelu, kun vastassa on yksi Bangkokin universiadikoripalloilun ennakkoon kovimmista eli Serbia.

Kesauniversiadit Bangkokissa www.bangkok2007.com Tulokset www.bangkok2007.info Opiskelijaliikunta www.opiskelijaliikunta.fi

Teksti: Esko Hatunen

Universiadit on 17–28 -vuotiaiden korkeakouluopiskelijioiden monilajinen huippu-urheilutapahtuma. Suomen joukkueessa Bangkokissa on 46 urheilijaa 9:ssa lajissa.

Lisätietoja: http:// www.opiskelijaliikunta.fi