Suomi otti Peking 2008 -kisakutsun vastaan
21.8.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Olympiakomitea on saanut muiden kansallisten olympiakomiteoiden tapaan virallisen kutsun XXIX olympiadin kisoihin Pekingiin ja on vastannut siihen myöntävästi. Samassa yhteydessä Suomen Olympiakomitean hallitus aikataulutti Suomen joukkueen valintoja ja kävi läpi lajien prosesseja urheilijoiden esittämisestä joukkueeseen jo hankituille tai tavoiteltaville maapaikoille.

Suomen Olympiakomitean hallitus tulee käsittelemään Suomen Peking 2008 -olympiajoukkueen valintaesityksiä 19.12.2007, 16.4.2008, 20.5.2008 ja 21.7.2008 kokouksissaan.

Olympiakomitea on aikaisemmassa päätöksessä linjannut, että lähtökohtaisesti hankitut kiintiöpaikat käytetään. Maakohtaisten paikkojen osalta lajeja on pyydetty toimittamaan Olympiakomitean hallituksen tiedoksi lajikohtaiset kriteerit urheilijoiden valintaesityksille. Olympiakomitean hallitus on tutustunut ja merkinnyt saaduksi purjehduksen, ammunnan, judon, melonnan, painin, ratsastuksen, soudun ja uimahyppyjen lajikohtaiset valintaprosessit.

Suomella on jo kahdeksan maapaikkaa. Pekingin olympialaisten 390 edustuspaikasta on jaettu 271 (tilanne 17.7.2007). Suomelle edustuspaikan ovat ampuneet Juha Hirvi pienoiskiväärin täysotteluun eli 3 x 40 laukauksen kilpailuun, Satu Mäkelä-Nummela trapiin, Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka naisten ilmakivääriin, Henri Häkkinen miesten ilmakivääriin, Mira Nevansuu naisten ilmapistooliin, Marjut Heinonen skeetiin ja Kai Jahnsson vapaapistooliin.

Suomalaiset haulikkoampujat kilpailevat maapaikoista miesten skeetissä, trapissa ja kaksoistrapissa vielä MM-kilpailussa Kyproksen Nikosiassa 1.-9. syyskuuta. MM-kilpailussa Suomea edustavat Suomea edustavat Marko Kemppainen, Timo Laitinen ja Heikki Meriluoto (miesten skeet), Janne Kirvesmäki ja Petri Nummela (miesten trap), Mikko Mäkitalo (miesten kaksoistrap), Satu Mäkelä-Nummela (naisten trap), Marjut Heinonen (naisten skeet), Miikka Peltonen ja Vesa Pietarila (poikien skeet) sekä Veli-Matti Matikainen (poikien trap). MM-kilpailussa on jaossa yksi maapaikka jokaisessa aikuisten lajissa.