Haulikkolajien MM-kilpailu alkaa maanantaina
2.9.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Haulikkolajien MM-kilpailu alkaa maanantaina 3. syyskuuta Kyproksen Nikosiassa. MM-kilpailuun osallistuu ennätyksellisesti 683 urheilijaa 84 maasta. Suomen 11 ampujan joukkueesta Mikko Mäkitalo kilpailee huomenna maanantaina miesten kaksoistrapissa. MM-kilpailun päättää miesten skeetin finaali sunnuntaina 9. syyskuuta.

MM-kilpailussa Suomea edustavat Marko Kemppainen, Timo Laitinen ja Heikki Meriluoto (miesten skeet), Janne Kirvesmäki ja Petri Nummela (miesten trap), Mikko Mäkitalo (miesten kaksoistrap), Satu Mäkelä-Nummela (naisten trap), Marjut Heinonen (naisten skeet), Miikka Peltonen ja Vesa Pietarila (poikien skeet) sekä Veli-Matti Matikainen (poikien trap).

– Sää on todella kuuma. Varjossakin on selvästi yli 40 astetta. Keli on kosteampi ja kuumempi kuin EM-kilpailussa Espanjan Granadassa heinäkuussa. Olosuhteet ovat hyvät, kun kaikilla radoilla on tuliterät suomalaisen Nastan heittimet. Odotettavissa on todella kova tulostaso, kertoo Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Leena Paavolainen Kyprokselta.

Haulikkolajien MM-kilpailu on eurooppalaisille ampujille viimeinen mahdollisuus ottaa maapaikka 2008 olympialaisiin Pekingiin. MM-kilpailussa on jaossa yksi olympiamaapaikka miesten kaksoistrapissa, trapissa ja skeetissä sekä naisten trapissa ja skeetissä.

– Joukkueen tavoitteena on ampua miesten haulikkolajeissa, skeetissä, trapissa tai kaksoistrapissa, maapaikka 2008 olympialaisiin Pekingiin. Naisten lajeissa Suomen kiintiö on jo täynnä, kun Satu Mäkelä-Nummela on ampunut paikan trapissa ja Marjut Heinonen skeetissä, Leena Paavolainen toteaa.

– Olympiamaapaikoissa olemme jo ylittäneet oman tavoitteemme – kiitos hyvien, tavoitteissaan onnistuneiden urheilijoiden. Suomalaiset ovat ampuneet yhteensä kahdeksan maapaikkaa ja virallisena tavoitteena on ollut seitsemän.